Första advent 2022 – vilken fest det blev!

Det första ljuset tändes, VasaSoulKids och Children sjöng tillsammans med VasaGospel! 

VasaBand spelade härligt! Bereden väg för Herran och Gå Sion din konung att möta sjöng alla tillsammans och många – ca 140 - var vi som kommit för att fira gudstjänst på Vasakåren i Sundbyberg.  Glädjen var påtaglig och stämningen hög.

Barnen gick sedan till sin egen gudstjänst. Och Vasa Gospel fortsatte att sjunga Dotter Sion och Jesus is right here now/Jesus är här just nu.

En särskild glädje var det att får välkomna Shahnaz, Rositha och Lucia som nya medlemmar i Vasakåren. De har alla tre sitt andliga hem och gemenskap i kåren. Välkomna in i kårfamiljen!

Christian Paulsson predikade om att det finns hopp i alla situationer därför att Jesus kom till oss med just hopp.

Efter gudstjänsten uppmärksammandes kårens äldre kamrater med en julblomma. Så roligt att så många av dem kunde delta.

Mats Wiberg ledde gudstjänsten och jag vill skicka med ett avsnitt som han läste ur boken ”En modern postilla” av Carl-Erik Sahlberg som talar om Guds hus.

"Jesus beskrev Templet som den plats där Gud bor, Bibeln kallar kyrkan för Guds hus. Så försök hitta en kyrka i din närhet, Du kommer att bli berörd, om du regelbundet besöker Guds hus som Jesus brukade. En god vana som kommer berika och förändra ditt liv."

”Du kommer att bli berörd, om du regelbundet besöker Guds hus som Jesus brukade. ”

”En modern postilla” av Carl-Erik Sahlberg

Vi upplevde verkligen på första advent att här bor sannerligen Gud! Och Jesus är densamme årets alla dagar, söndag som vardag. Och när vi samlas till gudstjänst - låt oss fortsätta känna förväntan på vad Herren kan göra i oss och genom oss framöver.