Kreativ

I söndags var temat för gudstjänsten Kreativ. Gud är skaparen och i sig själv är han kreativ, det märker vi bara vi ser oss omkring i naturen eller bland oss människor. Gud skapade oss i hans avbild, därav tror jag att vi alla är skapade att få vara kreativa.

 

Denna gudstjänst firade vi med flera olika kreativa medel.

Vi lärde oss en bibelvers med hjälp av rörelser, något som kan göra det lättare minnas versen.

"Herre , hur många är inte dina verk! I vishet har du gjort alltsammans, och jorden är full av dina skapelser." – Psaltaren 104:24

 

Det var Frälsningsarméns internationella dag för barn och unga i söndags, så vi tog en stund i gudstjänsten att be för det.

Tristessa och Toby visade med hjälp av ett batteri, en lampa och en Makey Makey att vi som människor kan vara med och skapa ljus. När en person höll i sladden så lyste lampan upp. Vi prövade att stoppa in flera personer i kedjan genom att hålla händer och när någon släppte så slocknade lampan. Det blev en stark bild på att vi har en gemensam tro och när vi ber tillsammans kan vi med hjälp av helige andes kraft få låta Guds kraft och ljus flöda genom våra liv till andra.

Sedan fick alla skriva en bön på en pappersrem som vi sedan fäste ihop till en fin pappersgirlang fylld med böner för våra barn och unga.

Bönestunden avslutades med en bön från Toby:

Gud vi ber för alla världens barn.

Vi ber om fred för de som lever i krig. 

Vi ber om mat för de som hungrar. 

Vi ber för de barn som är ensamma, de som mobbas, och de som har sorg. 

Vi ber för barn som är sjuka och för de som tvingas jobba.

Vi ber om glädje för alla barn.

Tack Gud för alla världens barn. 

Amen.

Jennie Gallardo höll i en kreativ predikan där hon pratade utifrån Hallen. Hallen är ofta en plats där vi kan få klä av oss och hänga av oss sådant vi inte behöver ha på oss längre. Ibland så kan det finnas lögner i våra liv som vi har låtit bli sanningar. Vi bad för detta och fick möjlighet att lägga av oss och städa undan sådant som vi inte bör bära på.

 

Ta på er mitt ok och lär av mig. För jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska ni finna ro för era själar, för mitt ok är milt och min börda är lätt.

Matt 11:29-30

 

Som avslutning fick alla pröva en övning av Morgan Harper Nichols som kan hjälpa en att komma i gång med kreativt skrivande. Man fick till sig 3 fraser som man sedan kunde ta med sig hem och skriva en dikt, en sång ett inlägg på sociala medier eller bara ett utdrag i dagboken. Vill du pröva det själv kan du hitta en video på det här: