En trygg gudstjänst

Den 26/3 samlades vi för att fira gudstjänst på Vasakåren med temat ”Trygg”. Mötet leddes av Sara Ådvall och Gunilla Olausson predikade.

Eftersom skolorna i Stockholm har sportlov den här veckan var det inget separat barnmöte men vi fick alla tillsammans lyssna till berättelsen om Sadrak, Mesak och Abednego som blev kastade i en brinnande ugn av Kung Nebukadnessar för att de vägrade tillbe en avgudastaty. Väl i ugnen hade de Guds beskydd i form av en ängel och kunde gå ut. De kände sig trygga i sin tillit till Gud. Berättelsen hittar du i bibeln i Daniels bok, kapitel 3. För många av oss var det en nostalgisk touch att det hela illustrerades av Sara med en klassisk flanellograf.

Vi fick sjunga med i sånger från olika tidsepoker som ledde oss in på temat som t.ex. den lite modernare ”I Kristus själv” och ”Vilande i löftena som Herren gav” från Frälsningsarméns sångbok. Vi lyssnade till sången ”You raise me up / Du lyfter mig” som först spelades fint på flöjt av Alma Ådvall och sedan sjöngs av Jenny Alm.

Gunilla delade med oss hur vi kan få vara burna av Gud i svåra tider och hur han vill att vi söker honom för att ta del av den trygghet han ger, att vi kan ”trycka på hemknappen” (som på en smartphone eller andra tekniska prylar för att komma till startmenyn) när som helst för att komma tillbaka till en plats där vi är med Gud.

Efter gudstjänsten delade vi gemenskapen kring fikabordet där vi kunde dela den gångna veckans händelser och planer för kommande vecka med varandra och känna oss trygga även i vår församlingsgemenskap.