logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

”Jesus om du är verklig – visa dig, jag behöver dig!”

Eva Manninen har precis blivit invigd som officer i Frälsningsarmén, och har sin tjänst som kaplan/präst Frälsningsarméns på behandlingshem Kurön. Här berättar hon om hur hon som artonåring blev frälst ute på en oljetanker i Nordsjön, och varför hon har valt att bli frälsningsofficer.

Jag tog emot Jesus när jag var arton år på en oljetanker i Nordsjön. Jag befann mig där med min dåvarande pojkvän och när han arbetade så sökte jag mig till biblioteket som fanns och där satt jag och läste. Där fanns det en Bibel som jag satt och läste i, och jag läste den från början till slut och jag läste både gamla och nya testamentet. När jag hade gjort det så blev jag berörd och upplevde att; ”Ja, jag ska be till Jesus”, och då gjorde jag det.

Jag bad: ”Herre Jesus om du är verklig, kom in i mitt liv, visa dig för mig, jag behöver dig!” Och då upplevde jag närvaron, jag fick tro i mitt hjärta, och upplevde att jag var frälst och förlåten!

Vid den här tiden så bodde jag på Hisingen i Göteborg, och när jag kom hem igen så ringde jag till en väninna och berättade för henne vad jag hade upplevt – att jag hade blivit frälst. Hon hade också haft ett möte med Herren när jag varit borta! Tillsammans började vi att läsa Bibeln och be och söka oss till kristna gemenskaper.

Berätta för människor om Herren

En dag när jag stod på spårvagnen så talade Herren till mig och han sa ”Gå hem till de dina och berätta för dom vad Herren har gjort med dig.” Jag fann de här orden i Markus 5:19 och där står det så här: ”Gå hem till de dina och berätta allt vad Herren har gjort med dig, och hur han förbarmade sig över dig.”

Jag åkte hem till min hemstad igen och där utbildade jag mig, skaffade tre barn och så mycket berättande blev det inte.

Men kallelsen och längtan att berätta fanns fortfarande kvar i mig. När barnen växte upp så gick jag på bibelskola och pastorsutbildning. När jag träffade min man Peter var det självklart att ta med mig min kallelse in i Frälsningsarmén. Det är i Frälsningsarmén som jag upplever att jag har kommit hem. Det är här jag möter olika människor och får berätta om vad Herren har gjort i mitt liv, men också vad Herren kan och vill göra i deras liv.

Vittnesbörd: Eva Manninen
Foto och redigering: Jonathan Mellbom

Ska vi be för dig?

Vill du be till Gud?

Herrens bön eller Fader vår som den är mer känd för att heta, är den mest centrala bönen inom kristendomen. I den nya översättningen heter bönen Vår fader.

Enligt Bibeln var det Jesus själv som lärde ut den här bönen på ett berg i Galileen, som en del av sin bergspredikan. Händelsen beskrivs i Matteusevangeliet (Matteus 6:9-12).

Vår fader 

Vår Fader, du som är i himlen.
Låt ditt namn bli helgat.
Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen.
Ge oss idag det bröd vi behöver.
Och förlåt oss våra skulder, liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
Och utsätt oss inte för prövning, utan rädda oss från det onda.
Ditt är riket, din är makten och äran, i evighet.
Amen.

Vill du gå en alphakurs om kristen tro?

En alphakurs består av tre delar: måltidsgemenskap, föredrag och samtal kring dagens ämne. Ta gärna kontakt med Frälsningsarmén på din ort eller en annan församling, om vi inte finns på din ort.