logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

"Jesus kan rädda dig från mörkret till ljuset"

Veikkos liv började gå snett redan när han var 17 år. År 1999 sökte Gud honom men Veikko vände Honom ryggen. Året därpå kom han till LP-kontakten med sin psykolog som hade sett att "det finns inte något hopp för den här killen". Medan en evangelist predikade fick Veikko hopp. Läs och lyssna på Veikko Anttilas väg till Gud.

Mitt liv började gå snett när jag var 17 år. Jag hamnade i ett knivdrama där min rumskompis blev brutalt mördad. Jag som försökte hjälpa honom blev mest blodig. Polisen tyckte att det här var ett lättlöst fall och då blev jag anhållen för mord.

När jag kom ut hade jag en stämpel som mördare och då är det lika bra att bli det, och detta styrde mitt liv åt fel håll. Min identitet blev en farlig brottsling och en narkoman och till slut trodde jag på det själv.

Men 1999 sökte Gud mig för första gången.

Jag satt i min lägenhet med pistol på bordet  och pengarna på bordet och knarket där och räknade dem, men jag hade ingen ro för jag upplevde att det var någon som förföljde mig. Jag började leta om det fanns någon i lägenheten men det fanns ingen där. Men sen kom jag på att kanske någon har gömt sig i klädkammaren.

Jag öppnade den dörren men istället för att det är någon där inne så står det skrivet "Jesus Kristus" med blod som fortfarande rann. Och jag förstod att "Jesus kallar mig nu" men jag ville inte ge mitt liv till Honom så jag sprang ut.

Taggtråden löstes

Året därpå kom jag till LP-kontakten med min psykolog som hade sett att "det finns inget hopp för den här killen" och där medan en evangelist predikade fick jag hopp och innan han var färdig med sin predikan så satt jag redan på böneplatsen. Sen kommer en kille och säger att "idag är det din dag" och där och då tog jag emot Jesus i mitt hjärta. Och jag upplevde medan jag bad att en taggtråd som hade bundit mig under decennier löstes, jag hörde till och med ljudet av det. 

Och jag minns att samma ljud hörde jag varje gång jag injicerade narkotika i mig men nu löstes det istället för band mig och från den här dagen har jag varit en fri man.

Idag har jag vandrat med Jesus i tjugo år och jag kan intyga att det håller. Gud har helat mig. Han har tagit bort hepatit C, han har tagit bort giftstruma, han har botat mig från psykiska besvär.

Jag har sett honom göra mycket i mitt eget liv och i andras.  

Du som kämpar med ditt liv, om du upplever att ditt liv inte har något värde och att hela världen har dömt dig så har inte Gud gjort det. Jesus har gett sitt liv för dig. Idag står han och väntar på dig med öppna armar. Om du tar emot honom som din frälsare så kommer du också att kunna bli fri. 

Filmat av Julia Adolfsson, berättat av Veikko Anttila

Ska vi be för dig?

Vill du be till Gud?

Herrens bön eller Fader vår som den är mer känd för att heta, är den mest centrala bönen inom kristendomen. I den nya översättningen heter bönen Vår fader.

Enligt Bibeln var det Jesus själv som lärde ut den här bönen på ett berg i Galileen, som en del av sin bergspredikan. Händelsen beskrivs i Matteusevangeliet (Matteus 6:9-12).

Vår fader 

Vår Fader, du som är i himlen.
Låt ditt namn bli helgat.
Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen.
Ge oss idag det bröd vi behöver.
Och förlåt oss våra skulder, liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
Och utsätt oss inte för prövning, utan rädda oss från det onda.
Ditt är riket, din är makten och äran, i evighet.
Amen.

Vill du gå en alphakurs om kristen tro?

En alphakurs består av tre delar: måltidsgemenskap, föredrag och samtal kring dagens ämne. Ta gärna kontakt med Frälsningsarmén på din ort eller en annan församling, om vi inte finns på din ort.