logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

"Jesus är inte klar med mig"

Lina Melkersson har precis blivit invigd som officer i Frälsningsarmén, och får sin första tjänst på kåren i Halmstad. Här berättar hon om varför hon valde att bli just frälsningsofficer – och om äventyret hon har framför sig.

Jag tänkte att jag skulle dela lite med er hur mina tankar har gått de senaste åren:

Nej jag vill inte vara officer, jag vet inte om jag vågar. Nej jag vill inte vara officer, jag är nog inte tillräckligt bra. Nej jag vill inte vara officer, för tänk om jag gör fel? Nej jag vill inte var officer, för vad skulle alla andra säga?

Ja, jag vill!

Men – ja men kanske vill jag vara officer för det verkar ju ändå lite spännande? Kanske vill jag vara officer för jag borde väl klara det? Ja men kanske vill jag vara officer, för innerst inne känns det ändå rätt. Ja kanske vill jag vara officer, och jag tror jag törs. Ja jag vill ju vara officer, för jag vill ju tjäna Jesus till 110 procent. Ja jag vill vara officer för jag vill ju att varje barn i hela vårt land ska få känna Jesus. Ja, jag vill vara officer, och det gör ingenting om självförtroendet sviktar, för jesusförtroendet är ju med! Ja, jag vill vara officer, och det känns bara så rätt!

Jag har lärt mig så mycket

Endel människor upplever en stark kallelse till vad de vill göra med sitt liv. Men så var det inte för mig. Jag var inte ens säker när jag skulle söka in till Officersskolan. Jag tänkte – det får bära eller brista, och brister det får jag väl lägga av. Men under de här två åren har jag lärt mig så mycket. Allt ifrån afrikanska klickljud och hur man på bästa sätt klär ut sig till Simpson till vad septoaginta betyder och att det faktiskt går att ställa om skolans alla klockor utan att lärarna märker det.

Men mest av allt har jag lärt mig så mycket om ledarskap, om Bibeln, om Jesus och faktiskt om mig själv. Jag har blivit påmind så många gånger om att det inte handlar om vad jag kan göra utan om vad Jesus kan göra i och genom mig. Och han kan göra allt.

Jag får bara hänga med

Nu är jag klar. Eller? Är jag det? Jag är klar med de här två åren och jag kan kalla mig löjtnant men jag vet att Jesus inte är klar med mig. Han arbetar tack och lov i mig hela tiden och jag får bara hänga med på äventyret. Och jag ser så mycket fram emot att välkomna människor till livet med Jesus.

Vittnesbörd: Lina Melkersson
Foto och redigering: Jonathan Mellbom

Ska vi be för dig?

Vill du be till Gud?

Herrens bön eller Fader vår som den är mer känd för att heta, är den mest centrala bönen inom kristendomen. I den nya översättningen heter bönen Vår fader.

Enligt Bibeln var det Jesus själv som lärde ut den här bönen på ett berg i Galileen, som en del av sin bergspredikan. Händelsen beskrivs i Matteusevangeliet (Matteus 6:9-12).

Vår fader 

Vår Fader, du som är i himlen.
Låt ditt namn bli helgat.
Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen.
Ge oss idag det bröd vi behöver.
Och förlåt oss våra skulder, liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
Och utsätt oss inte för prövning, utan rädda oss från det onda.
Ditt är riket, din är makten och äran, i evighet.
Amen.

Vill du gå en alphakurs om kristen tro?

En alphakurs består av tre delar: måltidsgemenskap, föredrag och samtal kring dagens ämne. Ta gärna kontakt med Frälsningsarmén på din ort eller en annan församling, om vi inte finns på din ort.