logotype
Hjälp människor i nöd - ge en gåva nu

Gud - är du på riktigt? Bevisa det!

Från depression till glädje. Från ångest till frid. Hör och läs om Natalies väg till Gud.

När jag var sex år skildes mina föräldrar. Och trots att de var otroligt kärleksfulla så påverkade det mig djupt.  

När jag var elva år var jag full för första gången. Jag mådde dåligt väldigt tidigt och det ledde till att festandet blev min glädje. Idag ser jag tillbaka och ser att alkoholen blev en del av min flykt för att slippa hantera hur dåligt jag mådde. 

Jag var brusten och hade väldigt dålig självkänsla så jag sökte bekräftelse hos andra människor och speciellt killar. Jag ville vara omtyckt och älskad och det sökte jag genom närhet och sex. 

Är du på riktigt Gud?

2014 i oktober startade en ny resa i mitt liv.  Jag gick till en nyandlighetsmässa, inget event för kristna men kyrkan var där. De frågade om de fick be för mig. Jag hade ingenting att förlora så jag sa ja.

Senare på dagen gick jag på ett seminarium där de sjöng till Gud och hela rummet fylldes av en sån kraftfull närvaro. Jag kunde inte hålla tillbaka den smärta jag bar på så jag bara grät och grät. Efter den dagen började jag verkligen undra "Finns Gud"? och vem är han då?

Sex månader senare ligger jag i min säng i Stockholm och jag frågar Gud "Är du på riktigt? Bevisa då det för mig!"

Beviset

Bara tre dagar efter det ligger jag ute och solar och Hans närvaro kommer åter sådär påtagligt att jag bara gråter och gråter och gråter. Helt plötsligt blir jag uppfylld av en sådan kärlek till min pappa och jag upplevde att Gud sa att jag skulle berätta det för honom.

Så jag skickar ett SMS till honom och förklarar hur mycket jag älskar honom, hur stolt jag är över att han är min pappa. Och i slutet av SMS:et skriver jag att "Jesus är precis vid din sida och om du bara ber från ditt hjärta kommer du få känna en oförklarlig kärlek." Och han svara mig att hans hjärta blev alldeles varmt och att han var väldigt tacksam. 

Dagen efter så ringer mamma mig och ber att jag ska ta ett flyg hem till Gotland. Efter ett tag så börjar hon gråta och berättar att pappa hade dött. Det var en otrolig chock för mig och det kom från ingenstans.  

Mitt i den här sorgen så påminns jag om hur Gud omslöt mig dagen innan och hur Han fick mig att skicka det här SMS:et till pappa som fick bli mina sista ord till honom. Det fick mig att förstå att Gud verkligen bryr sig. Det var min väg till Gud. 

Idag bor jag på Gotland och här är jag med i Frälsningsarmén, det är min kyrka. Här är jag med och leder lovsång och det är verkligen min största passion att se människor kliva in i Guds närvaro för där vet jag att man förvandlas. 

Film: Julia Adolfsson