logotype
Hjälp människor i nöd - ge en gåva nu

En dröm som blev verklighet

"Livet är svårt för oss alla, kristna och inte kristna. Men Jesus lärde mig hur jag ska gå igenom livet enklare," säger Amir när han berättar om sin väg till Gud.

"Jag började tro på Jesus och plötsligt förlorade jag allt… trodde jag.

Jag växte upp i Iran, i en kärleksfull familj. Jag föddes som muslim. Jag följde sharialag och bad fem gånger om dagen, jag fastade under Ramadan, men ändå kände jag en brist på kärlek i hjärtat.

När jag var arton slutade jag med islam. Jag trodde fortfarande att det fanns en Gud, men jag visst inte hur jag skulle lära känna honom. Jag fortsatte livet som vanligt. Jag studerade, jobbade tills jag var 30 år gammal. Då fick jag höra om Jesus genom en kristen person och äntligen kände jag en äkta kärlek i mitt hjärta. Då förstod jag att det är Jesus som är vägen till Gud.

På grund av min nya tro fick jag stora problem. Jag behövde fly från Iran. Jag behövde lämna allt väldigt fort. Jobbet, vänner och min kära familj. Efter en månad på flykt genom Europa hamnade jag i Sverige. Det var ett mirakel.

Det var i november 2015 precis innan Sverige stängde gränsen. Jag fick bo på en flyktingcamping i sex månader. Då träffade jag en snäll man som hjälpte mig att få ett boende. Jag började gå i kyrkan och lärde känna nya vänner. Efter ett tag blev människorna i kyrkan som min nya familj. Jag fick tillbaka allt som jag hade tappat och förlorat fast på ett nytt sätt. Nya fina vänner, jobb, boende och kläder. Ett värdigt liv, men den här gången med Jesus kärlek i mitt hjärta.

Livet är svårt för oss alla, kristna och inte kristna. Men Jesus lärde mig hur jag ska gå igenom livet enklare. Jag ber till honom och han löser problemet som kommer.

Idag jobbar jag på Frälsningsarmén och jag är så glad att jag får hjälpa människor i Jesu namn. En dröm som blev verklighet!"

Video: Julia Adolfsson

Ska vi be för dig?

Vill du be till Gud?

Herrens bön eller Fader vår som den är mer känd för att heta, är den mest centrala bönen inom kristendomen. I den nya översättningen heter bönen Vår fader.

Enligt Bibeln var det Jesus själv som lärde ut den här bönen på ett berg i Galileen, som en del av sin bergspredikan. Händelsen beskrivs i Matteusevangeliet (Matteus 6:9-12).

Vår fader 

Vår Fader, du som är i himlen.
Låt ditt namn bli helgat.
Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen.
Ge oss idag det bröd vi behöver.
Och förlåt oss våra skulder, liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
Och utsätt oss inte för prövning, utan rädda oss från det onda.
Ditt är riket, din är makten och äran, i evighet.
Amen.

Vill du gå en alphakurs om kristen tro?

En alphakurs består av tre delar: måltidsgemenskap, föredrag och samtal kring dagens ämne. Ta gärna kontakt med Frälsningsarmén på din ort eller en annan församling, om vi inte finns på din ort.