Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Jag önskar dig en riktigt God Jul!

"När situationen runt omkring dig och mig verkar förändras på de mest oförutsägbara sätt, så ber jag att Han som är evig och som är bestående ska få prägla vår jultid med sitt ljus, sin trygghet, frid och glädje. Gud välsigne dig!" Lyssna på eller läs julandakten med och av major Michael Hjerpe.

Filmat och redigerat av Jonas Nimmersjö

Det här är ingen nyhetssändning som regelbundet återkommer varje halvtimma och upprepar samma dystra nyheter gång på gång, eller där vi uppmanas att hålla i, hålla ut och hålla avstånd.

Allt det är givetvis viktigt att hålla fast vid, men det är lätt att vi fastnar där och drabbas av samma känsla som jag såg i en tecknad bild häromdagen. Där är det två män som sitter med ryggen mot varandra, den ene har en TV-skärm framför sig och den andre har en bok. I det ögonblick som bilden visar har de vänt sig mot varandra och pekar på sin TV och sin bok. Han med TV:n framför sig ropar: ”Vi är förlorade”. Han med boken framför sig ropar: ”Vi är räddade!”

Beroende på vilken världsbild som uppfyller vardagen och livet just nu, kan resultatet och uppfattningen se helt olika ut. Beroende på vem som förmedlar nyheterna. Är det sant det som sägs eller är det ”fake news”? Är det tillfälligt och övergående, eller bestående. Vilken världsbild lever du med? Vilken världsbild fyller ditt liv just nu?

Författaren Birgitta Yavari-Ilan har gett ord åt just detta:

”Om Jesus hade fötts tusen gånger i Betlehem, men inte i mitt eget hjärta, hade jag ändå missat allt.”

I adventstid så påminner vi varandra varje år att Gud är den som kommer till den som behöver det mest. Han kommer till sin skapelse och till de människor som lever och bor där. Han kommer… vilket betyder att Gud är i rörelse – hela tiden. Han är den som kommer och som söker upp och räddar det som är just förlorat.

Han älskar världen så mycket att han ger den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv. Han har alltid gjort det och gör det i år också, därför att ”han är densamme i går, i dag och i evighet.” (Hebr 13:8)

Läser  en vers från en av våra adventspsalmer:

Han kommer med ett sällsamt bud från kärlekens och nådens Gud att bringa till de sina,
Så öppna nu ditt hjärtas hus och låt hans rika, fulla ljus därinne klart få skina.
Då blir Guds under sett och känt – det är advent, det är advent!

Önskar dig en riktigt God Jul – och jag menar det verkligen, att det ska bli just så!

När situationen runt omkring dig och mig verkar förändras på de mest oförutsägbara sätt, så ber jag att Han som är evig och som är bestående ska få prägla vår Jultid med sitt ljus, sin trygghet, frid och glädje.

Gud välsigne dig!

Text: Major Michael Hjerpe, testamentshandläggare på Frälsningsarméns högkvarter.

Skriv ut