Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Gud leder och hjälper mig

Gabriel Jonasson fick tidigt en tro på Gud men under konfirmationen förra året blev han mer övertygad. Detta tack vare undervisningen och att det infann sig en inre visshet hos honom. Idag ber han alltid Gud om hjälp i skolan då han har både räkne-, läs- och skrivsvårigheter och han har klarat alla prov.

Gabriel Jonasson. Foto: Privat

Konfirmationen gjorde avtryck

Gabriel Jonasson är 16 år och går första året i gymnasiet med inriktningen restaurang och livsmedel. Första åren av hans liv bodde familjen i Norrköping men efter en tid blev det flytt till Västerås för att komma närmre Gabriels mormor och morfar. Under uppväxten blev det naturligt för Gabriel att engagera sig i Frälsningsarmén som familjen tillhörde.

– Jag har alltid trott på Gud och att han är med mig, säger han.

Förra året lät han konfirmera sig via Frälsningsarmén och det gjorde avtryck.

– Min tro blev starkare och starkare, jag lärde mig mer om Jesus och fick en speciell känsla inom mig, säger han.

"Hos Frälsningsarmén kan jag vara mig själv"

Det ledde till att Gabriel började engagera sig ännu mer i kåren och numera är han där så gott som dagligen. Han inreder ett rum för ungdomar, hjälper till med teknik, spelar trummor i lovsångsteamet och trombon i Musikkåren. Han betraktar Frälsningsarmén som sitt andra hem.

– Där jag kan vara mig själv, jag vet att jag alltid är välkommen och det är en väldigt härlig gemenskap, säger Gabriel.

"Jag ber alltid till Gud före och efter proven"

I framtiden vill han bli kock men även fortsätta sitt engagemang i kåren. Gabriel nämner att han lider av dyskalkyli; svårigheter att räkna, och har även läs- och skrivsvårigheter, något som varit tufft för honom. Ibland slås han av tanken att andra kanske ser på honom som korkad eftersom han brukar få lättare uppgifter och särskilt stöd.

– Men jag ber alltid till Gud före och efter proven och jag har hittills klarat alla prov, säger han.

– Gud är en far som alltid är med mig, han leder mig på den väg jag ska gå och hjälper mig när jag behöver det, avslutar han.

Text: Teresia Jansson

Publicerat: 2017-12-08Skriv ut