logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

Hon vill varna för new age och ockultism

Katrin Eklund kom i kontakt med andlighet då vännerna lekte ”anden i glaset”. I början var allt ljust och fantastiskt men snart var Katrin inne i ett mörker som höll på att kosta henne livet. I sjukhussängen bad hon desperat till Gud.

Kontakten med andar började genom en lek

När Katrin gick i sjunde klass öppnade sig den ockulta världen för henne via anden i glaset som hon och vännerna testade på. Till början var det mest på skoj men snart upplevde de att de faktiskt fick kontakt med andar.

– Vi tog reda på saker som anden berättade och upptäckte att det stämde, bland annat historiska händelser, säger Katrin.

Leken blev allvar

Vännerna höll oftast till hemma hos Katrin på Fårösund utanför Gotland. En dag frågade de anden vad som fanns i Katrins rum, och fick det oväntade svaret: "Döden!" Det som först var en lek blev plötsligt allvar. Samtidigt var det hela spännande och när Katrin blev äldre fick hon kontakt med ett medium. Hon blev spådd och gick på mediala kurser.

- Jag fick höra en massa positiva saker som jag ville höra så jag kände "Wow!". Allt var ljust och kärleksfullt, men samtidigt så handlade det mycket om vad som hänt i "tidigare liv" och som fortfarande låg kvar, så på så vis kom jag djupare och djupare ner i mörkret utan att jag förstod det då, berättar Katrin.

"Allt handlade om att förverkliga sig själv genom prestation"

Hon vill dock understryka att alla hon träffat inom det mediala och ockulta är mycket fina människor som vill väl och som tror att de funnit den rätta vägen att gå. Själv började hon gå regelbundet på yoga, och när hon behandlade andra med akupressur så blev de mycket bättre. Men tillslut upplevde hon tillvaron betungande då hon upplevde att hon hela tiden skulle prestera, utvecklas och klättra till högre nivåer i den andliga världen. Hon insåg att allt handlade om att förverkliga sig själv.

Katrin blev allvarligt sjuk

– Jag kände att jag inte orkade med det och började be ut att jag skulle få sanningen till mig. Jag har alltid trott på något större men visste inte riktigt vad det var. Jag ropade till Gud fastän jag inte riktigt förstod det då, säger hon.

Men efter den bönen började hennes hälsa attackeras och hon blev allvarligt sjuk. Hennes röda blodkroppar försvann, hon fick infektioner och ont i kroppen, magrade och tappade håret. Läkarna kunde konstatera att en stor knöl växte i snabb takt i hennes mage och de hade olika teorier om vad det var.

– Jag kände mig tom och död och som om något drog livet ur mig. Det var som att leva i en skräckfilm då jag såg demoner och monster för min inre syn dygnet runt. Det var så obehagligt!, förklarar Katrin.

En desperat bön till Gud gav total frid

I efterhand har hon förstått att det var onda krafter som ville förgöra henne innan hon hunnit komma över till "den goda sidan". Katrin blev sängliggandes på sjukhus en tid och läkarna pratade bland annat om att operera bort livmodern, något som Katrin motsatte sig, då hon förstod att det hela handlade om något helt annat. Vid ett tillfälle när hon mådde oerhört dåligt ropade hon ut en bön till Gud om att han skulle hjälpa henne.

– Jag kände att "nu dör jag!", så det var min sista utväg eftersom jag tror att vi alla har något slags omedvetet hopp om att Gud finns och att han kan hjälpa oss, säger Katrin.

Efter den bönen hände något märkligt.

– Det var som om jag blev upplyft från sjukhussängen till ett fantastiskt ljus. All smärta försvann och jag kände en sådan total frid som inte går att beskriva. Det var så underbart!, utbrister Katrin.

Pendlade mellan mörkret och ljuset

Men när hon återvände till verkligheten och sjukhussängen kom attackerna och smärtorna tillbaka. Den närmsta tiden pendlade hon mellan dessa två tillstånd men när hon mådde som värst kunde hon kalla ljuset till sig. Under intervjun när hon berättar om just detta ropar hon till:

– Aj!, nu är det som om jag får knivhugg i hjärtat! Den onda andliga världen vill verkligen inte att det här ska komma fram!

Kom i kontakt med Korskyrkan genom dottern

Vi fortsätter intervjun och Katrin berättar vidare.

Efter en tid skrevs hon ut från sjukhuset trots den bräckliga hälsan. I samma veva hade Katrins dotter, Natalie, mött Jesus och blivit frälst genom medlemmar i Korskyrkan i Stockholm och fått sin tillvaro förvandlad. Katrin var lite skeptisk till kristna församlingar men tillslut gick hon med på att ha telefonkontakt med en av Natalies nyvunna vänner som då började be för Katrin.

När hon var lite piggare åkte hon till Korskyrkan. Så fort hon klev in genom dörrarna upplevde hon det genast som om hon hade kommit hem och tiden därefter hade hon regelbunden kontakt med sin nya vän. Han undervisade henne om Gud och bad för henne över telefon. Katrin lärde sig även om tungotalet.

– Varje gång han bad för mig i Jesu namn så hände det något positivt, men jag föll tillbaka i mörkret gång på gång. Men efter att jag tagit emot Jesus som min frälsare blev jag allt friskare, säger Katrin.

– Och en dag var tungotalet bara där. Jag fick en sådan kraft när jag bad i tungor; motstånd försvann och jag kände en sådan lätthet, fortsätter hon.

Läkarna har ingen förklaring till vad som hände

Det var i början av 2014 som Katrin hamnade på sjukhus. När hon var tillbaka på kontroll under hösten kunde läkaren inte ens möta hennes blick efter att han undersökt henne, så förbryllad var han.

– Han satt bara och tittade i sina papper och sa att knölen var borta men han kunde inte förstå hur det hade gått till, berättar Katrin.

Läkarna har än idag inte kunnat ge någon förklaring till vad som hände med Katrins hälsa.

Döpte sig tillsammans med dottern

I augusti 2015 döpte sig Katrin och dottern som ett tecken på att de nu tillhör Jesus helt och fullt. Även då upplevde Katrin att hennes tillvaro förändrades till det bättre. Hon kände hur det bubblade inombords och de tidigare attackerna blev mycket mildare.

– Jag tror att "mörkret" fattade att det var kört nu, att det förlorat mig. Tidigare försökte den onde skrämma mig från att gå med Jesus, men demonerna jag såg då försvann, men det händer ännu ibland att jag får attacker, som knivsticket tidigare under det här samtalet, säger Katrin.

”De onda krafterna kan inte ljuga och förklä sig inför Herren”

Katrin Eklund

Något hon lärde sig var att när det kom olika bilder och varelser för hennes inre, såsom änglar, var att fråga om de ansåg Jesus var Messias som dog och uppstod igen. Då försvann dessa väsen och vid något tillfälle förvandlades det även till något alligator-liknande innan det försvann.

- De onda krafterna kan inte ljuga och förklä sig inför Herrens namn, påpekar Katrin.

Får numera hjärtklappning av yoga

Redan tidigt efter det att hon börjat åkalla sanningen märkte hon att hon inte klarade av yoga-passen längre. Innan fick yogan henne att må jättebra men nu gav den henne hjärtklappning och hon kunde varken slappna av eller koncentrera sig i de sammanhangen.

– Så fort det handlar om någon slags tillbedjan ska vi ta reda på vad det är vi tillber. Många yogarörelser kommer från olika religiösa former där man tillber olika gudar. Många vet inte ens om att det är det de gör. Därför är det viktigt att vi bjuder in Jesus i våra liv och ber honom att uppenbara sanningen för oss, säger Katrin.

Tomheten är borta

– Jesus är hopp, ljus, kärlek och kraft. Han är vägen, sanningen och livet, han gör mig hel och av honom får jag så mycket villkorslös kärlek. Det är fantastiskt att få vara i hans famn! Det vill jag inte vara utan, därför vänder jag mig till honom varje dag, fortsätter hon.

Hon nämner att hon tidigare kände en tomhet som nu är borta då hon har insett att det bara är Gud som kan fylla det tomrummet. Och även om livet inte alltid är lätt så har hon någon att vända sig till.

Aktiv i Frälsningsarmén

Katrin som fortfarande bor på Gotland är sedan början av det här året medlem och aktiv i Frälsningsarméns kår i Visby. En anledning till att hon valde det sammanhanget var för att hon sökte efter en levande församling med människor som "verkligen går med Jesus", som hon själv uttrycker det.

– Frälsningsarmén betyder mycket för mig. Där får jag undervisning i Guds ord, en bönegemenskap och jag har fått stöd och själavård som har hjälpt mig väldigt mycket. Dit kan jag alltid vända mig om något skulle hända, avslutar hon.

Text: Teresia Jansson

Ska vi be för dig?

Vill du be till Gud?

Herrens bön eller Fader vår som den är mer känd för att heta, är den mest centrala bönen inom kristendomen. I den nya översättningen heter bönen Vår fader.

Enligt Bibeln var det Jesus själv som lärde ut den här bönen på ett berg i Galileen, som en del av sin bergspredikan. Händelsen beskrivs i Matteusevangeliet (Matteus 6:9-12).

Vår fader 

Vår Fader, du som är i himlen.
Låt ditt namn bli helgat.
Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen.
Ge oss idag det bröd vi behöver.
Och förlåt oss våra skulder, liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
Och utsätt oss inte för prövning, utan rädda oss från det onda.
Ditt är riket, din är makten och äran, i evighet.
Amen.

Vill du gå en alphakurs om kristen tro?

En alphakurs består av tre delar: måltidsgemenskap, föredrag och samtal kring dagens ämne. Ta gärna kontakt med Frälsningsarmén på din ort eller en annan församling, om vi inte finns på din ort.