Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Stora kristna högtider

Frälsningsarmén firar de stora högtider som andra kristna kyrkor och samfund i Sverige firar, såsom jul, påsk, pingst, advent Kristi himmelsfärdsdag, alla helgons dag och såklart gudstjänst.

Frälsningsarmén firar de stora högtider som andra kristna kyrkor och samfund i Sverige firar. Vi följer inte kyrkoåret (vilket avser kristen liturgis kronologiska följd inom ett samfund varje år), men varje kår och frälsningsofficer är fri att använda bibeltexterna och de tema som föreslås där, om man så önskar.

Jul, Påsk och Pingst

De tre största är högtiderna som vi firar är Julen - när vi firar att Gud föds som människa, Påsken - när vi firar Jesus död och uppståndelse och Pingsten - som är den heliga Andens högtid. Vi firar att lärjungarna, och vi, har fått Anden, Guds osynliga närvaro bland oss människor.

Advent, Kristi himmelsfärdsdag och alla helgons dag

Andra högtider som också firas är advent – de fyra söndagarna innan julhelgen inträffar - då budskapet talar om nåden, Guds rike och att bana väg för Herren Jesus. 

Kristi himmelsfärdsdag – dagen då Jesus efter sin uppståndelse lämnar jorden genom att bli upptagen till himlen inför sina elva lärjungar - är en av högtiderna som firas på våren.

Alla helgons dag – en kristen högtid som firas på hösten till martyrers och helgons ära och till åminnelse över de avlidna. I Frälsningsarmén lyfter vi fram och predikar om evighetshoppet under denna högtid. Evighetshoppet innebär ett evigt liv i himlen med Gud.

Söndagar och gudstjänst

Varje söndag är en högtid, därför att söndagen kallas också Herrens dag och syftar på den veckodag då Jesus uppstod från de döda. Det vill Frälsningsarméns kårer och verksamheter tydlig och konkret, i ord och handling, fira i sina gudstjänster varje vecka. Läs mer om gudstjänst här >>

Skriv ut