Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

En dröm som blev verklighet

"Livet är svårt för oss alla, kristna och inte kristna. Men Jesus lärde mig hur jag ska gå igenom livet enklare," säger Amir när han berättar om sin väg till Gud.

"Jag började tro på Jesus och plötsligt förlorade jag allt… trodde jag.

Jag växte upp i Iran, i en kärleksfull familj. Jag föddes som muslim. Jag följde sharialag och bad fem gånger om dagen, jag fastade under Ramadan, men ändå kände jag en brist på kärlek i hjärtat.

När jag var arton slutade jag med islam. Jag trodde fortfarande att det fanns en Gud, men jag visst inte hur jag skulle lära känna honom. Jag fortsatte livet som vanligt. Jag studerade, jobbade tills jag var 30 år gammal. Då fick jag höra om Jesus genom en kristen person och äntligen kände jag en äkta kärlek i mitt hjärta. Då förstod jag att det är Jesus som är vägen till Gud.

På grund av min nya tro fick jag stora problem. Jag behövde fly från Iran. Jag behövde lämna allt väldigt fort. Jobbet, vänner och min kära familj. Efter en månad på flykt genom Europa hamnade jag i Sverige. Det var ett mirakel.

Det var i november 2015 precis innan Sverige stängde gränsen. Jag fick bo på en flyktingcamping i sex månader. Då träffade jag en snäll man som hjälpte mig att få ett boende. Jag började gå i kyrkan och lärde känna nya vänner. Efter ett tag blev människorna i kyrkan som min nya familj. Jag fick tillbaka allt som jag hade tappat och förlorat fast på ett nytt sätt. Nya fina vänner, jobb, boende och kläder. Ett värdigt liv, men den här gången med Jesus kärlek i mitt hjärta.

Livet är svårt för oss alla, kristna och inte kristna. Men Jesus lärde mig hur jag ska gå igenom livet enklare. Jag ber till honom och han löser problemet som kommer.

Idag jobbar jag på Frälsningsarmén och jag är så glad att jag får hjälpa människor i Jesu namn. En dröm som blev verklighet!"

Video: Julia Adolfsson

Ska vi be för dig?

Publicerat: 2019-09-06Skriv ut