logotype
Hjälp en människa i hemlöshet - ge en gåva nu

Starten i Helsingborg

Emma Cotterill som är jurist på Frälsningsarmén och samordnare för nätverket. Hon står lutad mot en vägg med graffiti på och tittar in i kameran.

”Vi vill göra det svårt för människor att köpa sex”

Sommaren 2016 bjöd Frälsningsarmén i Helsingborg in myndigheter och organisationen till ett event kring prostitution och människohandel. Sedan dess har de utarbetat en strategi för hur de tillsammans ska motarbeta dessa företeelser. Under hösten kom teorin att bli till praktik och förhoppningen är att fler organisationer och nyckelpersoner ansluter sig till nätverket.

Ett kraftfullt nej till människohandel

Under tisdagseftermiddagen i Almedalen 2018 samlades återigen en panel i Frälsningsarméns tält vid hamnen i Visby. Temat var också nu människohandel med Madeleine Sundell som moderator och Helsingborgsmodellen i fokus för samtalen. Modellen är ett framgångsrikt samarbete för att motverka människohandel i Helsingborgs stad.

Respekt Thai skapar trygghet i thaimassagebranschen

Kvalitet, trygghet och respekt, det är vad initiativet Kvalitetslöftet står för inom thaimassagebranschen i Helsingborg. Det är kopplat till projektet Respekt Thai som vill stärka seriositeten bland thaisalongerna. Massören Tak upplever en stor skillnad sedan hon anslöt sig till detta och menar att du som kund kan göra skillnad genom ansvarsfulla val.

Lokalt samarbete ger effekt mot människohandel

Sedan juni 2016 har Helsingborgs nätverk mot människohandel och prostitution verkat i staden och sedan november 2017 har man samlat in statistik. Nu släpper nätverket statistik om incidenter som misstänks beröra människohandel och prostitution under 2019.