logotype

Webbinarier: Hur pratar vi om porr i kyrkan?

Välkommen att delta i våra webbinarier för ledare den 13 oktober och 22 november.  Vi vill här ge verktyg för att få en ökad förståelse av vad porren är och vilka skadeverkningar den ger. Vi vill att du som arbetar i en församling ska kunna vara rustad för samtal med den som brottas med detta.

Johanna Lindhult

7 av 10 män och 3 av 10 kvinnor konsumerar regelbundet porr och många upplever sig fast i ett missbruk som kan kännas omöjligt att ta sig ur.

- Vi tror att det viktigaste verktyget för att kunna hantera svåra områden är att våga prata om dem. Om vi kan prata om det svåra så kan vi också̊ hantera och möta det, säger Johanna Lindhult, ansvarig för  Starta om, Frälsningsarméns verksamhet för att hjälpa människor ur porrberoende.

För den som är ledare i en församling och vill veta hur man kan börja prata om porrberoende anordnar Frälsningsarmén tillsammans med alla svenska frikyrkosamfund, samt studieförbundet bilda, två webbinarier om pornografi under hösten. Målet är att ge en ökad förståelse av vad porren är, vad som händer i hjärnan när man tittar och vilka skadeverkningar det ger, samt att rusta ledare för samtal med dem som brottas.

Johanna Lindhult, Christine Viklund från Pingst Omsorg och Christian Edlund från Starta Om kommer att föreläsa.

- Vi är enormt stolta att få göra detta tillsammans med övriga samfund, säger Johanna Lindhult.

Anmäl dig till webbinariet här