logotype

Jätteroliga Superhelger lyste upp barnens tillvaro

Novembermörkret flödade av glädje, hopp och ljus när Frälsningsarmén Ung samlade totalt 164 barn i åldrarna 6 till 13 år. I Stockholm, Umeå och Halmstad fick barnen uppleva allt från trampolinpark och bowling, till husbyggande och undervisning – allt med Jesus i centrum.

Frälsningsarmén Ung har knappast legat på latsidan när höstmörkret tilltagit. Liksom tidigare år storsatsar man under den murriga månaden med att samla barn och ledare till "Jätterolig Superhelg", JS-helg, kring det som är centrum i den kristna tron. Allt paketerat i roliga programpunkter som skapande, undervisning, dans och sport. Arrangörerna gladdes med barnen över att kunna samla alla på riktigt igen, berättar Jennie Gallardo, nationell ungdomssekreterare på Frälsningsarmén.

Bowling och disco på Söder i Stockholm

Den 6-7 november inbjöds till JS-helg på kår 393 i Stockholm. 49 barn och deras ledare träffades och programmet innehöll förutom undervisning bland annat härligt disco med D. J och film. ”Superbra undervisning” handlade om hur Gud i Gamla testamentet bara bodde i Templet, men nu genom Jesus kan bo i våra hjärtan.

— Jag tror inte någon missade att Jesus var i huset, "Jesus in the house”, ”Jesus in me” som vårt tema var, säger Jennie Gallardo med ett leende.

Runt 20 av barnen kom från sommarens kollo i Husby, vilket var extra glädjande då ingen av dem tidigare deltagit på Frälsningsarméns nationella läger. I stället för att anordna ett eget höstlovskollo i Husby bjöds de nu med till Södermalm för att få lära känna andra barn och ta del av något större.

— Ja, det var en sann glädje! Mitt finaste minne från helgen i Stockholm kommer att vara lovsången under söndagens gudstjänst, då alla barnröster stämde in. Jag lovar, det var änglasång! intygar Jennie.

Disco med spännande ljuseffekter och riktigt DJ lockade till glad dans under JS-helgerna.

Dockan Åsskar mötte barnen i Umeå

Den 13-14 november var så det dags för 67 ledare och barn att träffas i Umeå. Deltagarna kom från Umeå, Hällnäs, Haparanda och Örnsköldsvik. På det späckade schemat stod även här ”Superbra undervisning” för olika åldrar samt bowling. Dessutom kom Gabriel Wahl och den populära dockan Åsskar och pratade med barnen om att liksom vi har olika kroppsdelar, så har vi olika gåvor som vi får och behöver använda för varandra.

— Vi är otroligt glada över att deltagarantalet på ett par år har mer än fördubblats i Umeå, från 28 till nästan 70. Det är ett bevis på att vi gör rätt saker och att barnen behöver det hopp som våra läger ger, menar Jennie.

Gabriel med sin docka Åsskar under en föreställning.
Gabriel Wahl och dockan Åsskar pratade om att alla har olika gåvor, precis som vi har olika kroppsdelar

Trampolinpark och Jesus i Halmstad

Slutligen samlade Frälsningsarmén Ung till månadens sista JS-helg, den 20-21 november i Halmstad. Hit reste 60 barn och 18 ledare från bland annat Eksjö, Helsingborg och Hönö. Med stor entusiasm gick alla in för programmet som förutom undervisningen lockade med trampolinpark och disco.

— Vi var många på en liten yta, men det märktes inte. Solen sken, så innegården på Frälsningsarmén i Halmstad var perfekt att springa av sig på. Efter att alla hoppat loss på trampolinerna var festmiddagen på kvällen med tacos ett uppskattat inslag, berättar Jennie.

”Våra barn är sådana överlevare!”

Hon och de andra arrangörerna känner stor tacksamhet till alla som jobbat med de tre träffarna och till kårerna som välkomnat in en stor mängd barn under ett dygn.

— Och vårt största tack går till Jesus! Han hjälper oss att nå nya barn med det bästa evangeliet som finns, sitt kärleksbudskap. Han är verkligen en hjälte som kan frälsa, säger Jennie och fortsätter:

— Våra barn är sådana survivers - överlevare! Trots en pågående pandemi har barnen klarat det. Visst har de påverkats av tiden vi lever i nu, men de är överlevare. Att få dansa, skratta, be tillsammans och lära dem att de kan överlämna sin oro till Jesus, att han vill bära; det är en av de viktigaste uppgifterna vi har. Barnen är ju vår framtid!

Text: Carina Tyskbo Foto: Simon Hurtig