Vad är KRAM-märkt?

Vid en av våra Alpha-kvällar utdelades en och annan kram - inget ovanligt på Östra kåren. Detta fick undertecknad att säga: "Östra kåren är en Kramförsamling". Väl hemma så gick jag igång på den tanken och följande blev resultatet. Med tanke på allt säkerhetstänkande som finns i vårt samhälle idag: det är kravmärkt, svanmärkt, orginallandsmärkt o.s.v. 

K = Kärlek till Gud och människor (Jesus svarade: Det som säger: 'Hör, Israel, Herren vår Gud är den ende, sanne Guden. Du ska använda all din kraft till att älska honom, och du ska tjäna honom av hela ditt hjärta och med ditt liv och alla dina tankar." Lika viktigt är det andra budet: 'Älska dina medmänniskor lika mycket som dig själv!' Inga andra bud är mer livsviktiga än dessa två. Markus 12:29-31)

R = Respekt för allas lika värde (Betala var och en vad han bör ha. Betala era skatter och tullavgifter med glädje. Lyd dem som är satta över er och visa respekt mot dem som bör respekteras. Romarbrevet 13:7)

A = Andlighet med JESUS i centrum (Andens livgivande kraft, som är min genom Jesus Kristus, har nämligen fört mig ut ur syndens och dödens onda cirkel.Romarbrevet 8:2)

M = Medkänsla för varandra (Ni ska i stället vara vänliga mot varandra, ömhjärtade och förlåta varandra, precis som Gud har förlåtit er, därför att ni tillhör Kristus. Efesierbrevet 4:32)

Lite på skoj men med allvar i .

/Lillvor Stenberg