Jesaja – socialt projekt i Göteborg

I Nordstan söker vi upp hemlösa och utsatta personer med Kaffevagnen.

På Migrationsverkets anläggning Sagåsen i Kållered stöttar vi nyanlända.

I Bergsjön driver vi ett fritids och språkcafé.

Allt sker i projektet Jesaja  – ett socialt arbete som samordnas av Östra kåren. 

 

Kaffevagnen

Varje måndag kväll kl 20 till midnatt rullar vi ut vagnen och möter människor på gatan, delar ut smörgåsar, bullar, kaffe och te och pratar med folk. Vanligen rör vi oss i Nordstan, kring Centralstationen och Rosenlund. Syftet är att mätta dem som är hungriga, möta människor som lever på gatan med mänsklig värme och erbjuda vårt stöd genom Frälsningsarmén. Vi har samarbeten med Lilla Bommen – Frälsningsarméns akutboende. 

Aktivitetscenter i Sagåsen

Till Migrationsverkets ankomstboende Sagåsen i Kållered kommer människor som söker uppehållstillstånd och som just anlänt till Sverige. Sagåsen är den första anhalten för de asylsökande och de flesta stannar där en kortare period, men kan då sakna såväl materiella ting som mänskliga kontakter. Därför driver Frälsningsarmén och tillsammans med ett tiotal andra organisationer besöksverksamhet på Sagåsen. Vi bjuder på fika, samtal, språkcafé och aktiviteter för barnen. Boendet har för närvarande plats för 450 personer, men byggs ut för att kunna ta emot 700 personer. Så behovet av stöd och gemenskap kommer att växa.

Öppet fritids i Bergsjön

Tisdagar kl 14:00–16:00
Öppen fritidsgård för barn i alla ålder, även föräldrar är välkomna.

Tisdagar kl 16:00–17:30
Killgrupp för barn i mellanstadieålder.

Torsdagar kl 14:00–16:00
Öppen fritidsgård.

Torsdagar kl 16:00–17.30
Tjejgrupp för barn i mellanstadieålder.

Språkcafé i Bergsjön

Torsdagar kl 10:00–12:00
Språkcafé för mammor och barn. Även pappor är välkomna men vi fokuserar främst på gruppen mammor. Medan föräldrarna tränar språk erbjuder vi roliga aktiviteter för barnen.

> Läs mer om vår verksamhet i Bersjön

Vi söker volontärer

Vill du vara med och arbeta för Jesaja? Vi söker volontärer till alla våra verksamheter. Arbetet är oavlönat, men ger dig möjlighet att hjälpa människor som behöver ditt stöd. Är du intresserad så kontakta Sofia De Boer Moran 073-920 68 35.