Stöd vårt internationella arbete

Katastrofhjälp i översvämningsdrabbade Chennai

I Indien har vi stöttat de som drabbats värst av cyklonen Michaung och översvämningarna som följde i dess spår. Med din hjälp har vi kunnat göra mer än att bara förse nödställda med mat och basvaror – vi har kunnat ge dem hopp och styrka att bygga upp sina liv igen.

Det var stödet från våra givare som möjliggjorde den betydelsefulla katastrofinsatsen i sydöstra Indien. Hjälparbetet pågick från den 22 december 2023 till den 4 januari 2024, och totalt kunde Frälsningsarmén bidra till att lindra nöden för över tusen familjer med akuta behov.

Under insatsen arbetade Frälsningsarméns team, från lokala volontärer till högre officerare, oavbrutet med att få fram hjälpen till de nödställda. Man genomförde också besök i de värst drabbade områdena för att säkerställa att hjälpen nådde fram.

Hjälppaketets innehåll

Varje familj fick ett hjälppaket med livsviktiga förnödenheter bestående av

  • 15 kg ris,
  • 1 kg dhal (linser),
  • 1 liter olja,
  • 1 kg salt och
  • 2 kg lök,
  • samt hygienartiklar som tvål för tvätt och bad.

Viktigt att kunna agera snabbt

Erfarenheterna från Chennai har gett många lärdomar för framtida hjälpinsatser. En viktig insikt är behovet av snabbhet – att kunna agera kvickt är avgörande i katastrofsituationer. Frälsningsarmén fortsätter att slipa sina metoder för att snabbt kunna vara på plats med stöd och hjälp när katastrofer sker

Med din hjälp har vi kunnat göra mer än att bara förse nödställda med mat och basvaror – vi har kunnat ge dem hopp och styrka att bygga upp sina liv igen. Ditt engagemang är ovärderligt och tillsammans skapar vi en bättre framtid för dem som behöver det mest. Tack för att du står med oss i detta viktiga arbete.

Text: Christian Lerne.
Foto: Frälsningsarmén i Indien

Ge ett bidrag till världen

Genom en gåva kan du vara med och påverka vardagen för människor i utsatthet över hela världen.

Välj engångsbelopp

Om du vill få skatteavdrag för din gåva behöver du uppge ditt personnummer på tacksidan.

Välj betalsätt

Swish: 9004805 Plusgiro: 900480-5 Bankgiro: 900-4805