Stöd vårt internationella arbete

Fortsatt hjälp till ukrainska flyktingar

Frälsningsarmén i Lettland fortsätter att hjälpa människor på flykt från Ukraina. Centret i Riga förväntar sig en tillströmning av flyktingar från Kakhovka, Cherson och bosättningar däromkring efter explosionen av Kakhovka-reservoaren.

Nästan varje dag kommer det nyheter om en ny beskjutning i Ukraina och stämningen på centret är lågmäld. De senaste händelserna med Kakhovka-reservoaren är särskilt smärtsamma, folk är rädda för att detta kan hända igen med andra reservoarer och de förstår att det är farligt att återvända även till ställen där det är "relativt säkert".

Vad hjälpen består av

Förutom hjälp i form av en stor matkasse och en kasse med hygienprodukter varje månad har gästerna också tillgång till gratis psykologbesök för att få hjälp att hantera sina erfarenheter. De får också ta hur mycket gratis kläder de vill och har tillgång till gratis hårklippning.

Pengarna just nu används till mat och hygienprodukter samt till lön för psykolog och projektansvarig på centret. Frälsningsarmén i Lettland behöver pengar till mat och produkter året ut. Sedan kommer fokus vara mer på psykosociala stöd. 

Fakta – antal hjälptillfällen

I maj 2022

2510 familjer (hjälptillfällen) varav 4 388 vuxna och 2721 barn.

I maj 2023

2162 familjer (hjälptillfällen) varav 3458 vuxna och 1929 barn.

Stötta flyktingmottagandet i Lettland

Din gåva ger oss möjligheten att fortsätta stötta mottagandet av ukrainska flyktingar i Ukraina. Vi tror på handling.

Välj engångsbelopp

Du vet väl om att du kan få skatteavdrag om din gåva är 200 kr eller högre? Du behöver isåfall uppge ditt personnummer på tacksidan.

Välj betalsätt