Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Ågesta Folkhögskola

Ågesta Folkhögskola har verksamhet bl a inom skapande och musik som Konst & hantverk, Musiklinjen med inriktningarna Afroamerikansk eller Klassisk musik. Specialinriktade kurser för personer med Asperger, bibelkurser, friskvårdskurser och Allmänna kurser. Huvudman är Frälsningsarmén.

Foto: Jonas Nimmerjö

Ågesta folkhögskola erbjuder studier av hög kvalité i en lugn studiemiljö med små grupper. Vi är till för dig som vill utvecklas som människa och som är intresserad av konst och hantverk, musik, språk, kristen tro eller vill bli behörig att studera på universitet eller högskola.

Vi har även specialinriktade kurser för personer med diagnosen Asperger. Skolan är vackert belägen vid sjön Magelungen och Ågesta friluftsområde används för motion och friskvård. På skolan finns möjlighet att bo på internat. Ta bussen - 7 min från Farsta Strand!

"Ågesta Folkhögskola erbjuder god folkbildning på kristen grund, i en drogfri miljö, med ansvar för hela människan." Rektor Thomas Swenson

Ågestagården

Ågestagården förvärvades av Frälsningsarmen år 2000. Tidigare kallades anläggningen Ågesta Friluftsgård. Den ligger vid natursköna sjön Magelungen och Ågesta friluftsområde inom Huddinge kommun.

Huvudman

Frälsningsarmen är en internationell rörelse, ett evangeliskt trossamfund inom den universella kristna kyrkan. Frälsningsarmen, som äger och driver både Ågesta folkhögskola och Ågestagården, koncentrerar och utökar därmed sin utbildningsverksamhet.

Skriv ut