logotype

Företag samarbetar med Frälsningsarmén i jul

Inför julen visar flera företag, såsom hotell och restauranger, sin goda vilja genom att samarbeta med Frälsningsarmén. På så vis kan fler familjer, barn och unga som annars inte skulle ha möjlighet få del av högtidens värme och fröjd. Främst gäller det insamling av julklappar. Här är några exempel.

Många hotell samlar in julklappar

Flera hotell väljer att samarbeta med Frälsningsarmén inför julen. I Södertälje city uppmanar Quality Hotel Park människor att lägga julklappar vid granen i entrén. Klapparna får sedan Frälsningsarmén för att skänka till behövande familjer. Detsamma gäller Quality Hotell i Nacka som varje år samlar in julklappar till barn i Stockholm och i år går de till Frälsningsarméns kvinnocenter i Akalla.

Även Quality Hotel Panorama i Göteborg samlar in julklappar som skänks till Frälsningsarmén och som alternativ kan man köpa ett "Ge bort-kort" i receptionen för 50 kronor.

Clarion Collection Hotel Victoria i Jönköping samlar också in julklappar till Frälsningsarméns hjälpsökande.

- Sharing is caring. Köp en extra julklapp och kom in med den till oss, uppmanar personalen på Facebook.

Även presentkort tas emot

Clarion Collection Hotel Kompaniet fortsätter sin tradition med att be invånare i Nyköping och Oxelösund att köpa julklappar som går bland annat till Frälsningsarmén på dessa orter. Hotellet tar även emot presentkort från butiker som säljer mat, kläder eller leksaker.

Restauranger samlar också in julklappar

Restaurangen Stockholm Fisk skriver på Instagram:

- Gör en god gärning i jul och skänk en julklapp till barn som har det svårt. Frälsningsarmén gör ett fantastiskt arbete för att hjälpa utsatta barn och deras familjer som har det svårt. Vi har valt att göra som vår systerkrog @konstnarsbaren och sätter upp önskningar från de här barnen i vår julgran. Köp en av dessa klappar så bidrar du eller ni till en gladare jul för ett barn som annars riskerar att stå utan julklapp i år.

Många engagerade företag i Visby

I Visby är flera företag engagerade i Frälsningsarméns julhjälp. Under några år har Clarion Hotel gett gäster och andra möjligheten att engagera sig för behövande.

- Time to make a difference. Äntligen är det dags för årets paketinsamling till Frälsningsarmén på Gotland. I vår lobby hittar ni granen som längtar efter klappar, skriver man på hotellets Facebooksida.

Även butikerna Wisby Ost, Wisby Ur & Guld, Julia Hultgren, The Body Shop och Picco tar emot julklappar som sedan lämnas till Frälsningsarmén. Länsteatern i Visby kommer även att låta garderobsavgiften i december gå till Frälsningsarméns julgryteinsamling. Dessutom anordnar Frälsningsarmén varje år en tomteparad i samarbete med företagarföreningen. Paraden går genom Visby till stora torget där man kan lägga julklappar vid granen och dessa går till Frälsningsarméns julutdelning.

- På torget har vi även ett litet program där julgryteinsamlingen uppmärksammas och det blir tal av någon representant från Region Gotland och sång från Frälsningsarmén, säger Ann-Christine Karlsten, kårledare.

Utmanar gästerna att lägga till 50 kr på notan

Restaurangen Kitchen & Table i Visby utmanar sina gäster att ge ett bidrag genom att lägga till 50 kronor på notan, pengar som går till Frälsningsarmén.

- Alla har tyvärr inte chansen att fira jul och därför vill vi tillsammans med Er sprida värme. Tillsammans gör vi skillnad. We care, skriver personalen på Facebook.

Änglaträd på våra egna kårer och verksamheter

Flera av Frälsningsarméns kårer och verksamheter runtom i landet har även "Änglaträd" eller "Änglakort". Det är julgranar med kort i som man kan förse sig med och på korten står det står om julklappen som ska inhandlas ska vara till en flicka eller pojke och vilken ålder det gäller. Dessa finns på exempelvis kårerna i Östersund och Uppsala, Söderkåren, Akalla kvinnocenter och Högkvarteret i Stockholm.

Text: Teresia Jansson