Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Tack för alla gåvor till Pakistan – nu fattas 25 376 kronor!

Nu fattas enbart 25 376 kronor, för att nå målet på 200 000 kronor i hjälpen till det översvämningsdrabbade Pakistan. Med pengarna hjälper Frälsningsarmén människor att klara det akuta skedet genom livsviktig mat och övernattningsmöjligheter. Varje krona är viktig. Varmt tack för alla gåvor hittills!

Frälsningsarmén nationellt och internationellt har kraftsamlat för att stödja Pakistan efter de massiva monsunregnen som översvämmat en tredjedel av landet och drabbat 30 miljoner människor. Under de senaste veckorna har 600 familjer i nöd nåtts med akut hjälp.

- Drabbade familjer behöver lagad mat och övernattningsarrangemang. Vi vill fortsätta nå fler och skydda dem från svält, säger Christian Lerne, enhetsledare Internationell utveckling på Frälsningsarmén.

Halv miljon i flyktingläger

Det är framförallt de södra provinserna Sindhmed  Karach och dess slumområden och Baluchistan med platser som Umeedabad och Pishin, som drabbats. Men även i de norra delarna Swat Valley och Gilgit har översvämningen slagit hårt.

Åtta veckors konstant monsunregn har gjort att över en halv miljon människor befinner sig i flyktingläger. 1000 personer har hittills omkommit, varav 300 barn. Monsunregnen började i mitten av juni och har fortsatt, med en regnnivå som landet inte upplevt sedan 1960-talet. Jordbruk, många mil vägar och broar samt i nuläget 495 000 hem har skadats.

Stora arealer förstörda grödor

Hela 4,25 miljoner tunnland med grödor är skadade och närmare 800 000 boskap har dött. Behoven på plats är därför mycket stora och Pakistan kommer även att behöva långsiktig hjälp för att kunna återhämta sig, menar Christian Lerne.

- Ekonomin i världen har ju sedan krigsutbrottet i Ukraina varit osäker. Mer än fyra och en halv miljon människor i Pakistan stod redan före översvämningarna inför akut brist på livsmedel, säger han. 

Frälsningsarmén drabbat men fortsätter hjälpa

Frälsningsarméns distriktslokaler och kyrka i Hyderabad är också översvämmade och personalen samt team av frivilliga arbetar för att rädda människor runtomkring parallellt med egna byggnader och material. Vår katastrofinsamling i Sverige kommer initialt att bidra till framförallt en insats i Tehsil Pai söder om Peshawar, där 600 familjer ska få nödhjälp.

Kostnaden är 200 00 kr och varje krona är värdefull. Varmt tack för alla gåvor hittills!

Var med och hjälp landet med fler gåvor och förbön!

Text: Carina Tyskbo

Hjälp människorna i Pakistan nu!

Swisha din gåva här

Plusgiro: 90 06 99-0