logotype

Invigning av Christina Sandbergs staty i Södertälje 11 maj kl 12

År 2000 utsågs frälsningssoldaten Christina Sandberg till århundradets Södertäljebo av Länstidningens läsare, i konkurrens med Björn Borg, Hasse Tellemar m.fl. Christina Sandberg var en mycket välkänd och uppskattad profil och hennes ideella engagemang och närvaro har uppskattats och värdesatts högt av Södertäljeborna.

Statyn av Christina Sandberg, gjord av konstnären Gunilla Wihlborg. Foto: Södertälje konsthall. Till höger - Christina Sandberg när hon stod med insamlingsbössan på gågatan i Södertälje.

Kommunen beslutade att göra en staty i brons i naturlig storlek till minne av Christina Sandberg med sin insamlingsbössa, placerad på gågatan i Södertälje. Statyn är gjord av konstnären Gunilla Wihlborg.

En symbol för solidaritet

Den här statyn hyllar hennes värme och hennes solidariska arbete för andra. Den gör oss påminda om att vi ska visa omtanke om våra medmänniskor, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande på Södertälje kommuns hemsida.

Öppet hus på Frälsningsarmén, Oxbacksgatan 25

Vid invigningen som sker lördagen den 11 maj kl 12 på gågatan i Södertälje mellan Åhléns och Lunagallerian, kommer kommunstyrelsens ordförande Boel Godner att tala. Kommunalrådet Tage Gripenstam, konstnären Gunilla Wihlborg, major Kerstin Högberg, löjtnant Maria Sandberg, Ulf Sundblad och Södertäljes musikkår att medverka. Efter invigningen är det öppet hus med kaffeservering på Frälsningsarmén i Södertälje, Oxbacksgatan 25.