logotype

Ann-Christine Holten tog emot Nelson Mandela-priset

Vid festligheterna i Stockholms stadshus på nationaldagen mottog major Ann-Christine Holten Nelson Mandela-priset för sina insatser i integrationsarbete vid kvinnocentret i Akalla.

Vid festligheter i Stockholms stadshus på nationaldagen mottog major Ann-Christine Holten Stockholm stads integrationspris, Nelson Mandelapriset. Ann-Christine fick detta för sina mångåriga insatser för integration och brytande av isolering för de 7 000 invandrarkvinnor som tillsammans med deras barn funnits i verksamheten.

Detta är förstås också stort för Frälsningsarmén och vi gratulerar Ann-Christine till det fina personliga priset som hon erhöll bland 56 övriga nominerade.

Ulla Hamilton, Stockholms stads arbetsmarknadsborgarråd, delade ut priset i ett fullsatt Blå Hallen i Stockholms stadshus. I sitt tal framhöll hon AnnCristine Holtens insatser vid Frälsningsarméns invandrarcenter för kvinnor som är av stor betydelse för integrationsarbetet i kommunen. Mer än 7 000 kvinnor från 90 länder har besökt centret och får där del av svenskundervisning, aktivitetsgrupper, utflykter och gemenskap.

I sitt tacktal citerade Ann-Christine såväl William Booth som Nelson Mandela och vad varje liten insats betyder för den enskilda människan som nås av hjälpen.