Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vill du arbeta med barn och ungdomar hos oss i Södertälje?

Vi söker dig som älskar barn och ungdomar och är intresserad att bygga relationer till familjerna. Det är en visstidsanställning under perioden snarast eller 22-10-01 -2023-06-31 med 50 % tjänst. Urval sker löpande och vi vill gärna ha din ansökan snarast möjligt.

Frälsningsarmén är en kristen kyrka med omfattande social verksamhet på ca 100 platser i Sverige. Frälsningsarmén bedriver verksamhet genom kårer (församlingar) och sociala institutioner inom olika behovsområden.

Frälsningsarmén i Södertälje är en kår (församling) som vill möta människors behov oavsett ålder, kön, bakgrund eller social status. Våra gudstjänster och andra aktiviteter är till för alla. Se vidare vår hemsida

Efter att vår tidigare medarbetare inom barn- och ungdomsverksamheten nu har gått vidare i andra uppgifter, så söker vi en efterträdare som älskar barn och ungdomar och är intresserad att bygga relationer till familjerna.

Om den sökande

Vi förväntar oss att du har en personlig kristen tro och ett brinnande engagemang för barn och ungdom. Att du vill göra detta till utgångspunkt för allt ditt arbete, engagemang, vägledning och undervisning i din tjänst.

Vi vill särskilt använda sången och musiken som viktiga redskap i barn- och ungdomsverksamheten och tror att den som söker denna tjänst också känner ett stort intresse och fallenhet för detta område.

Vi förväntar oss att du har en personlig erfarenhet av aktivt kristet församlingsliv med särskilt fokus på målgruppen och har ett intresse för att arbeta i relation hela familjen.

Dina arbetsuppgifter

  • Att delta i och stödja den barn- och ungdomsverksamhet som finns idag, samt vara med och utveckla nya former som vi tillsammans ser som möjliga och önskvärda.
  • Att utforma sång- och musikverksamhet som kan attrahera och engagera barn och ungdom.
  • Att vara engagerad i gudstjänstlivet, ansvara för familjegudstjänster, andakter för barn och ungdom samt undervisning och samtal i allt från små barn till tonåringar.
  • Att vara ”spindeln i nätet” och hålla aktiv kontakt med barn, ungdomar och föräldrar samt inbjuda till alla de aktiviteter som är aktuella för dem.
  • Att ha en nära samverkan med kårens ledare, ungdomsledare och andra som är relevanta för att lyckas med uppdraget.

Dina kvalifikationer och kompetens

  • Lägst gymnasiekompetens gärna med någon passande inriktning för uppdraget.
  • Eftergymnasial utbildning och erfarenhet inom sång och musikområdet.
  • Erfarenhet och engagemang inom kristen församling för målgruppen barn och ungdom.
  • God förmåga till att kunna kommunicera med barn, ungdom och föräldrar på ett aktuellt sätt.
  • Eget driv och initiativförmåga i kombination med god förmåga till samverkan.

Anställning

Särskild visstidsanställning under perioden snarast eller 22-10-01 -2023-06-31 med 50 % tjänst. OBS! Arbetet är förlagt till dag/kväll och helger med varierande arbetstider. OBS! Eftersom arbetet handlar om barn kommer utdrag ur polisregistret begäras innan anställningen kan påbörjas.

Ansökan

Senast den 7 oktober med CV och personligt brev till sodertalje@fralsningsarmen.se.

Urval sker löpande och vi vill gärna ha din ansökan snarast möjligt.

Kontaktperson

Leif Öberg, kårledare 073-920 64 65

Publicerat: 2022-09-12Skriv ut