Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vårsol samtalscenter i Jönköping söker socionom

Vill du vara med och göra skillnad för barn som har en tuff livssituation? Nu utökar vi vår grupp på Vårsols samtalscenter i Jönköping. Ansök senast 16 oktober!

Vårsols samtalscenter är en del av Frälsningsarméns sociala verksamhet i Jönköping. Frälsningsarmén är ett kristet trossamfund med rötterna i England.

De värdeord som karaktäriserar Frälsningsarmén är ”välkomnande”, ”troende” och ”hjälpande”.  All verksamhet vi bedriver fylls av dessa kännetecken, vilket bland annat innebär att vi har en öppen och kärleksfull gemenskap dit alla är välkomna. Vi möter alla människor utan åtskillnad utifrån var och ens unika värde och behov. Vi vill ge varje människa hopp och tro på framtiden.

På Vårsol Samtalscenter arbetar vi med stödsamtal, stödgrupper och terapi för barn och familjer som drabbats av svårigheter. Det kan handla om att någon i familjen drabbats av psykisk eller fysisk ohälsa, sorg, skilsmässa, våld, beroende eller att någon är frihetsberövad.

Barnkonventionen ligger som grund i vår verksamhet samt Frälsningsarméns kristna värderingar som innebär att vi arbetar utifrån allas lika värde och behov.

Tjänsten

Arbetet ska utgå från barnets/ungdomens perspektiv och för deras bästa ska alla bidra till att verksamheten genomsyras av gott bemötande, kompetens, helhetssyn, utveckling, säkerhet, samverkan och delaktighet. Hos oss ges möjligheten att genomföra kortare och längre samtalskontakter.

Du kommer att…

 • Planera, genomföra och utvärdera individuella samtal och stödgruppsverksamhet med barn, ungdomar, familjer och vuxna.
 • Samverka med olika aktörer utanför organisationen tex skolor, vårdcentraler, psykiatri, kriminalvård.
 • Genomföra föreläsningar och marknadsföring

Om dig

Vi söker dig som är socionom eller som har utbildning/erfarenhet som bedöms vara likvärdig.  

Du har goda kunskaper gällande barn och ungas psykiska hälsa och tidigare erfarenhet av samtal med barn och unga i olika åldrar.

Särskilt meriterande är att du…

 • arbetat med stöd till barn och unga som mist en förälder
 • arbetat med barn som anhöriga till personer med fysisk och psykisk ohälsa.
 • har erfarenhet av att ge föräldrastöd och att du har vana av att möta människor med olika neuropsykiatriska diagnoser.

För att trivas i arbetet bör du ha en god förmåga att arbeta självständigt och själv strukturera och planera ditt arbete. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Du är lugn och trygg som person, har lätt att skapa förtroende, har en god förmåga att lyssna och kommunicera och är också bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation. Du bemöter människor med respekt och värnar om deras integritet. Du har god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i team med engagerade kollegor. Önskvärt är att du delar Frälsningsarméns värderingar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

 • En god gruppkänsla med engagerade kollegor
 • Friskvårdsbidrag
 • Semesterflexibilitet
 • Vidareutbildning
 • Företagshälsovård
 • Handledning 1 ggr/månaden

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 80-100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. För tjänsten tillämpar vi löpande urval och intervjuer!

Senast den 16 oktober är du välkommen med din ansökan till:

anders.nordin@fralsningsarmen.se

Vill du ha mer information kontakta Anders Nordin, verksamhetschef, 036-17 32 79. Du kan även besöka vår hemsida eller våra sociala medier.

www.fralsningsarmen.se/varsol-samtalscenter

Instagram: varsolsc

Facebook: Vårsol Samtalscenter

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister.

Vi undanbeder oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Publicerat: 2022-09-19Skriv ut