logotype

Ågesta Folkhögskola

Ågesta Folkhögskola har verksamhet inom bland annat skapande och musik som Konstlinjen och Musiklinjen med inriktningarna afroamerikansk musik eller digital musikproduktion. Specialinriktade kurser finns för personer med aspergers diagnos, bibelkurser på distans samt allmänna kurser med olika profiler och svenska som andraspråk. Huvudman är Frälsningsarmén.

Ågesta folkhögskola erbjuder studier av hög kvalité i en lugn studiemiljö med små grupper. Skolan är till för dig som vill utvecklas som människa och som är intresserad av konst, musik, språk, kristen tro eller vill bli behörig att studera på universitet eller högskola.

Skolan är vackert belägen vid sjön Magelungen och Ågesta friluftsområde med konstsnöspår, motionsspår och utegym. På skolan finns möjlighet att bo på internatet som har 38 st rum med gym och egen restaurang som även är öppen för allmänheten över lunchen.

Ågestagården

Ågestagården förvärvades av Frälsningsarmén år 2000. Tidigare kallades anläggningen Ågesta Friluftsgård och tillhör Huddinge kommun.

Huvudman

Frälsningsarmén är en internationell rörelse och evangeliskt trossamfund inom den universella kristna kyrkan.