Kontakta oss

Här är vi som jobbar på Frälsningsarmén Södra Vätterbygden

Händer hos oss

Här hittar du ett uppdaterat program över vad som händer hos oss. Använd pilarna för att kolla hur det ser ut längre fram på terminen. Här kan du se schemat för En vanlig vecka

Socialt arbete

Kårens sociala arbete är en central del i Frälsningsarmén, så även i Södra Vätterbygden. Våra mötesplatser i Jönköping är en livlina för många som vill börja sin dag med ett besök hos oss. Vi erbjuder en enklare frukost och gemenskap runt borden, som de flesta förväntar sig har vi andakt och bön. Kårens sociala arbete är också en bro in i kårens gudstjänstliv, där både unga och äldre kan hitta en aktivitet som passar, bl.a familjemiddag, brunchgudstjänst, ordinarie gudstjänst och måndagsträffen. I det sociala arbetet ingår det att möta människors behov och många personer har en svår ekonomisk situation. Där kan vi hjälpa till och göra skillnad. Förutom att vi kan göra ett förarbete så att en skuldsanering kan påbörjas har vi resurser sponsrade från livsmedelsaffärer som vi kan fördela i samband med ett enskilt besök. Vi har en stor hjälp av myrornas secondhand butik. Allt ifrån en jacka till möblemang kan den hjälpsökande då få hjälp med efter det behov som finns.

Gruppverksamhet

Hos oss på Frälsningsarmén finns verksamhet för alla åldrar. Ibland gör vi saker alla tillsammans och ibland delar vi upp oss efter intresse och/eller ålder. Välkommen att besöka, prova och vara med i någon av våra grupper. 

Barn & Familj

Möten med barn, ungdomar och familjer är viktiga för oss. Vi vill vara en trygg plats där vi kan prata om livet, lära oss saker tillsammans och upptäcka att Gud är med oss varje dag i allt som händer.  Kontaktperson för vårt familjearbete är familjekonsulent Sara Stenvall.