Ge en gåva till vårt hjälparbete i Södra Vätterbygden

Vilka vi är

En gemenskap för alla, med Jesus i centrum. Vi vill lära känna Jesus och följa hans exempel. Vi vill leva i Guds kärlek och på alla sätt vi kan sprida den till människor i vår bygd. Vi arbetar utifrån Frälsningsarméns nationella vision "Välkommen hem - livet med Jesus". 

 

Kontakta oss

Här är vi som jobbar på Södra Vätterbygden

Socialt arbete

Kårens sociala arbete är en central del i Frälsningsarmén, så även i Södra Vätterbygden. Våra mötesplatser i respektive Jönköping, Huskvarna är en livlina för många som vill börja sin dag med ett besök hos oss. Vi erbjuder en enklare frukost och gemenskap runt borden, som de flesta förväntar sig har vi andakt och bön. Kårens sociala arbete är också en bro in i kårens gudstjänstliv, där både unga och äldre kan hitta en aktivitet som passar, bl.a familjemiddag, brunchgudstjänst, ordinarie gudstjänst och måndagsträffen. I det sociala arbetet ingår det att möta människors behov och många personer har en svår ekonomisk situation. Där kan vi hjälpa till och göra skillnad. Förutom att vi kan göra ett förarbete så att en skuldsanering kan påbörjas har vi resurser sponsrade från livsmedelsaffärer som vi kan fördela i samband med ett enskilt besök. Vi har en stor hjälp av myrornas secondhand butik. Allt ifrån en jacka till möblemang kan den hjälpsökande då få hjälp med efter det behov som finns.

Gruppverksamhet

Hos oss på Frälsningsarmén finns verksamhet för alla åldrar. Ibland gör vi saker alla tillsammans och ibland delar vi upp oss efter intresse och/eller ålder. Välkommen att besöka, prova och vara med i någon av våra grupper. 

Händer hos oss

Här kan du läsa om vad som händer en typisk vecka hos oss men även se ett mer detaljerat månadsprogram. Klicka för att läsa i pdf!

Barn & Familj

Möten med barn, ungdomar och familjer är viktiga för oss. Vi vill vara en trygg plats där vi kan prata om livet, lära oss saker tillsammans och upptäcka att Gud är med oss varje dag i allt som händer.  Kontaktperson för vårt familjearbete är familjekonsulent Sara Stenvall.