Ge din gåva – stöd barnfamiljer i Jönköping

Socialt arbete

Kårens sociala arbete är en central del i Frälsningsarmén, så även i Södra Vätterbygden. Vi stödjer personer i social utsatthet med till exempel mat, kläder, samtal och aktiviteter. Samtidigt bjuder vi in till vår gemenskap som ger möjlighet att växa och läka i livet med Jesus. 

Vårt sociala arbete i Jönköping 

Våra mötesplatser i Jönköping är en livlina för många som vill börja sin dag med ett besök hos oss. Vi erbjuder en enklare frukost och gemenskap runt borden, som de flesta förväntar sig har vi andakt och bön.

Kårens sociala arbete är också en bro in i kårens gudstjänstliv, där både unga och äldre kan hitta en aktivitet som passar, bl.a familjemiddag, brunchgudstjänst, ordinarie gudstjänst och måndagsträffen.

Kontakta oss för samtal, rådgivning och stöd

I det sociala arbetet ingår det att möta människors behov och många personer har en svår ekonomisk situation. Där kan vi hjälpa till och göra skillnad. Förutom att vi kan göra ett förarbete så att en skuldsanering kan påbörjas har vi resurser sponsrade från livsmedelsaffärer som vi kan fördela i samband med ett enskilt besök. Vi har en stor hjälp av Myrornas secondhand butik. Allt ifrån en jacka till möblemang kan den hjälpsökande då få hjälp med efter det behov som finns.

Ge din gåva – skapa ljusa sommarminnen!

På Södra Vätterbygdens kår planerar vi för att ha ett familjeläger 15-17 augusti för ca 50 personer. Vi anordnar lägret för familjer med olika bakgrund. Vi vill presentera Jesus och ge dem meningsfulla dagar med undervisning, aktivitet, bad och härligt umgänge. Vi vill förmedla vår tro och genom det så frön som i gemenskap kan få gro.

Barnen behöver få komma i väg för att känna att de också fått uppleva meningsfullhet och roliga aktiviteter på sitt sommarlov samtidigt som föräldrarna kan få några stressfria dagar. I vår verksamhet möter vi familjer som har det tufft ekonomiskt på grund av olika anledningar. Genom att anordna lägret för en billig peng så vill vi lätta bördan och ge barnen några roliga dagar på sommarlovet.

Välj engångsbelopp

Du vet väl om att du kan få skatteavdrag om din gåva är 200 kr eller högre?

Välj betalsätt

Frälsningsarméns sociala arbete