Nyheter och reportage

Här kan du läsa reportage från olika evenemang på centret och intervjuer med våra besökare. Vi får då och då besök av nyhetsmedier, vilket ger tillfällen att visa upp vad vi gör. Att tala med journalister eller låta sig fotograferas är dock för våra besökare alltid frivilligt.

Bodil Nilsson, verksamhetschef för Frälsningsarméns sociala center i Stockholm. Hon står vid centrets entré och tittar in i kameran.

Sociala centret hjälper människor ut ur hemlöshet

Sociala centret vid Hornstull i Stockholm erbjuder både frukost, matkassar och kläder till personer i hemlöshet. Men syftet med verksamheten är inte att enbart lindra symtom, utan att hjälpa personer att ta steg mot upprättelse. ”Hela miljön på Sociala centret är utformad för att kunna hjälpa människor vidare. Vi arbetar professionellt med att hjälpa människor ut ur missbruk och hemlöshet”, säger verksamhetschefen Bodil Nilsson.

Maria Emanuelsson som är kurator på sociala centret. Hon står framför centrets entré och ler mot kameran,

Frälsningsarméns kuratorer fyller en helt unik funktion

Frälsningsarmén fyller en unik funktion i arbetet med att hjälpa människor som har fastnat i missbruk, hemlöshet och andra sociala problem. Det menar Bodil Nilsson, verksamhetschef på Sociala centret vid Hornstull i Stockholm. ”Våra kuratorer finns vid gästernas sida hela tiden och kan jobba kontinuerligt med både motivation och gränssättning.”

En person i utsatthet och hemlöshet äter jultallrik på Frälsningsarméns sociala center i Stockholm.

Bengt är glad för professionell hjälp på Sociala centret

Bengt är en flitig besökare på Sociala centret vid Hornstull i Stockholm. Under många år levde han i missbruk och med efterhängsna skulder. Bengt är glad för den professionella hjälp han har fått av personalen på Sociala centret. ”Det finns både socionomer, kuratorer och annan personal där och de gör en jättebra insats för att hjälpa till,” säger han.

Frisörer klippte hemlösa

Frisörerna Jessica och Ann-Marie lämnade salongen en vanlig torsdag i början av december och kom till Sociala centret för att klippa hemlösa. Många passade på att snygga till sig. – Det har blivit för dyrt att klippa sig på stan, säger 67-åriga Jan-Olov.