En person som håller i en skinkmacka.

Sociala centret vänder sig till dig som lever i missbruk eller hemlöshet. Här får du hjälp att klara dina dagliga behov. Vi erbjuder även stöd på fler sätt, både kort och långsiktigt. Som besökare kan du komma och gå när du vill under våra öppettider. Vi vill att centret ska vara en trygg mötesplats och erbjuda trevlig gemenskap.

Frukost eller lunch

På centret serveras dagligen en måltid per person som kan fungera som en förstärkt frukost eller lunch. Den serveras under hela öppettiden utom under den dagliga andakten. Kaffet kostar fem kronor. Allt annat är gratis.

Internet och wifi

På centret finns wifi och dator du kan låna för att uträtta olika ärenden. 

Utdelning av matkassar

Varje tisdag och fredag delas enkla matkassar ut så länge lagret räcker. Besökarna har också möjlighet att få kläder. Kurator har även möjlighet att bevilja utdelning förstärkt matkasse. För det krävs att du har bokat besök.

Kläder och tvätt

Vi har en garderob där vi delar ut kläder som skänkts till centret. Av kurator kan du också få rekvisition till Myrorna som kan användas för att köpa kläder. På centret har du även möjlighet att tvätta och torka kläder. Kläderna märks vid inlämning och hämtas nästa dag.

Kurator

Kuratorn finns på centret under öppettiden. Du bokar ett besök på plats på centret. Fråga personalen. Kuratorn kan ge ett mer långsiktigt och flexibelt stöd och hjälpa till vid kontakt med olika myndigheter. Läs mer om kurator här.  

Hållplats Frälsningsarmén

Hållplats Frälsningsarmén är en rörlig station för vår uppsökande verksamhet vid Stockholms centralstation och Hornstull. Målgruppen är personer som hamnat i tillfällig hemlöshet och som med vårt stöd skulle kunna söka hjälp från socialtjänsten i hemkommunen. 

Vill du skänka kläder till Sociala centret?

Vi behöver alltid underkläder, strumpor och herrjeans till Sociala Centrets gäster. Till Sociala Centret kommer många gäster som lever i hemlöshet och social utsatthet. För dem är det viktig att kunna duscha och få rena kläder. Därför blir vi jätteglada över de kläder som ni vill skänka oss. De kommer till stor nytta!   För att lämna kläder kom till Centret på Långholmsgatan 32, Hornstull, mån-fre 09.00-13.00. För andra tider eller stora leveranser,  ring 08-34 85 98.

Arbeta som volontär

Vi söker volontärer som kan hjälpa till med praktiska arbetsuppgifter på centret under vardagar. Du erbjuds ett ideellt och meningsfullt uppdrag i en lugn, social och inkluderande miljö.

Kurator – personlig hjälp

Har du problem i livet som du har svårt att lösa själv? Ta hjälp av våra kuratorer! De är erfarna problemlösare och kan hjälpa dig att få dina rättigheter tillgodosedda av samhället.

Andakt, minnesstund och begravning

På Frälsningsarmén håller vi på traditionerna och ger en andakt varje dag. Vid jul och påsk har vi ofta högtidstema. VI kan även hålla minnesstunder på centret.

Två gråa fåtöljer riktade mot varandra, mellan dom står ett vitt bord md kaffekoppar och en krukväxt på.

Själavårdssamtal

Behöver du någon att tala med? Kanske känner du oro, sorg, ensamhet eller något annat du vill tala med någon om? Då kan boka ett självavårdssamtal. Även den som inte är troende kan boka ett själavårdssamtal med vår officer Elisabeth Söderström. 

Vår sida på Facebook

Läs nyheter från centret här.