Arbeta som volontär

Vi söker volontärer som kan hjälpa till med praktiska arbetsuppgifter på centret under vardagar. Du erbjuds ett ideellt och meningsfullt uppdrag i en lugn, social och inkluderande miljö.

Vem kan söka?

Vi behöver personer som kan arbeta mellan kl 8 och 14 på vardagar. För att våra gäster ska känna sig trygga och hemma på centret vill vi gärna att du kan ta uppdrag under en längre tid, men du är annars välkommen att också arbeta hos oss under en kortare period. Vi välkomnar personer med olika social bakgrund. Du måste vara 18 år eller äldre.

 

Vad gör våra volontärer?

Du får arbeta med praktiska sysslor som att serva mat i kaféet, städa, packa matkassar, tvätta, sortera och dela ut kläder. Du får en introduktion och tilldelas en handledare som finns på plats. Efter att du lärt dig arbetet vill vi att du själv kan se vad som behöver göras.

 

Får jag lön?

Nej, vi bjuder ett meningsfullt arbete, där du hjälper människor som är i behov av ditt stöd. För många av våra besökare är den sociala kontakten viktig. Där kan du göra en viktig insats genom att engagera dig.

 

Hur är det att arbeta hos oss?

Trots att vi arbetar med människor i hemlöshet och missbruk tycker vi det är lugnt på centret och att vi är en trygg arbetsgrupp. Det är ett socialt arbete och med tanke på säkerhet arbetar ingen ensam. Vi har möten före och efter våra öppningspass så att vi kan samtala om verksamheten. Där har du möjlighet att ställa frågor om det är något du undrar.

 

Hur ansöker jag?

Här nedan ser du en länk till vår ansökningssida för volontärer. Där fyller du i ett formulär så kontaktar vi dig. Om vi tycker att du är intressant för oss så bjuder vi in dig till ett samtal.