Jesu fötter

Många berättelser i bibeln utspelar sig runtomkring Jesu fötter. Människor böjer sig ner framför Jesu fötter i bön, undervisning, desperation, tacksägelse och efterföljelse.
Den här hösten önskar jag att vi spenderar tid vid Jesu fötter. Både i stillhet och tillbedjan men också iefterföljelse och evangelisation. Vi tar oss tid
vid hans fötter vi följer hans hans fotsteg.

I vår vision utrycker vi att vi vill ÄLSKA Jesus ÄLSKA människor och ÄLSKA Halmstad och genom det tror vi på en förvandlad stad! Låt oss ha det för ögonen när vi går in i en ny termin.Temat för den här hösten är därför Jesu fötter. Vi kommer läsa och stanna upp vid olika bibelberättelser som handlar om människor som på olika sätt tar tid vid Jesu fötter.

Johanna Samuelsson, kårledare (ur Nyhetsbrev augusti 2023) Läs hela brevet här i pdf.

Låt oss be för dig

Lämna din bön till våra förbedjare på Bönenätverket Eldsflamman!

En man, Markus, som tittar in i kameran. Han står utomhus framför ett trädd och är iklädd en skjorta med en skinnväst över.

"Svårt som hemlös att komma på fötter"

Markus har levt i olika typer av hemlöshet under hela sitt vuxna liv. Han har bollats mellan olika instanser i samhället och inte fått tillräcklig hjälp. På kåren i Halmstad har han glatts över varm mat/gemenskap och det är ett av få ställen där han känt sig bemött med respekt.

Porträttbild av Monika Fältö som ler mot kameran. Hon står framför en vägg med texten "Mercy".

Bytte drogerna mot Jesus

När Monika Fältös man var otrogen och äktenskapet sprack flydde hon in i ett allvarligt missbruk. Hon förlorade allt: arbete, bostad, självförtroende och hälsa. Men när hon sökte hjälp hos Frälsningsarmén i Halmstad vände tillvaron.

Porträttbild av Lina Melkersson. Hon tittar till höger om kameran och ler.

"Jesus är inte klar med mig"

Lina Melkersson har precis blivit invigd som officer i Frälsningsarmén, och får sin första tjänst på kåren i Halmstad. Här berättar hon om varför hon valde att bli just frälsningsofficer – och om äventyret hon har framför sig.

Porträttbild av Kim som står vid vattnet. Han tittar till vänster om kameran.

"Gud, om du finns så hjälp mig!"

Då Kim mådde dåligt självmedicinerade han vilket ledde till missbruk och överdoser. Han hamnade i respirator och var nära att dö men överlevde mirakulöst. En dag bad han till Gud även om han inte visste om han fanns. Det blev starten på hans nya liv utan droger och med Jesus.

Martina lutar hakan i handen med blicken in i kameran. I bakgrunden syns olika glasbehållare och växter mot en grön vägg.

Uppdragen av Gud ur mörkaste dyn

En turbulent barndom, missbruk och ångest resulterade i flera självmordsförsök. För Martina Hallberg återstod bara att gå ner på knä och ropa till Gud. Då fick hon svar direkt. Nu vill hon hjälpa andra med psykisk ohälsa att finna källan till friden.