Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Välkommen till oss i Finspång

I rörelsens begynnelse välkomnades särskilt de som var fattiga, trasiga och smutsiga. Alla fick likadana kläder för att dölja vem som var fattig och vem som var rik.

Idag ser mycket annorlunda ut, men Frälsningsarmén i Finspång består fortfarande av helt vanliga människor som - i uniformskläder eller inte - gärna deltar i gudtjänster och musikcaféer eller hjälper till som barnledare eller i en serveringsgrupp. Vårt mål är att upptäcka livet tillsammans och att inspirera till drömmen om en bättre värld.

"Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar."

ur Psaltarens bok i Bibeln, psalm 23


Från malaria till "trafficking"

Frälsningsarmén är ett internationellt samfund som hjälper människor i 123 länder över hela världen på kristen grund.

Vi är snabbt på plats vid stora katastrofer med matpaket och annat. Vi utbildar fattiga i hantverk och ekonomi för att de ska kunna starta eget företag. Vi öppnar sjukhus för dem som inte skulle få någon vård för sina magåkommor, malaria eller HIV på annat sätt. Vi förser bergiga områden med vattenstationer. Vi tar hand om barn utan föräldrar och unga flickor som tvingats eller riskerar att tvingas sälja sina kroppar som slavar.

I Sverige finns allt från hem för missbrukare till arbetsmarknadsprojekt. Vi gör så mycket vi kan!

Frälsning=hälsa

För Frälsningsarméns grundare William Booth innebar ordet "frälsning" framför allt "hälsa" - att hjälpa människor till god hälsa på ett fysiskt, psykiskt, socialt och andligt plan.

Utifrån 1800-talets hjälteideal - soldater i krig - startade William Booth en "armé" av människor som ville få del av den kristna tron och samtidigt vara med och kämpa för det goda. Namnet blev en talande bild för det uppdrag som gäller än.

Skriv ut