logotype

”Vi vill visa på Gud som god pappa”

Nu i helgen möttes ett femtiotal barn på Templets kår i Stockholm för härlig gemenskap, bibelläsning, bowling, gudstjänst och övernattning. Arrangemanget är en del av Frälsningsarméns satsning ”Jätterolig Superhelg” för 7-12-åringar, som sker på tre orter under hösten.

I helgen intog 49 barn Templets kår för en Jätterolig Superhelg, som arrangerades av Frälsningsarmén Ung. Som namnet antyder är målet för helgerna att barnen ska ha jätteroligt men också att Frälsningsarmén ska kännas som hemma och att de ska få lära känna Gud.

- Vår första superhelg uppe i Umeå blev verkligen toppen, där många barn fick uppleva glädje i gemenskapen, leken och i Jesus, säger Jennie Gallardo, nationell ungdomssekreterare på Frälsningsarmén.

Barnen ska förstå att de alltid är älskade

Deltog på Templets kår i helgen gjorde 7-12-åringar från Stockholm, Västerås, Uppsala och Södertälje, det vill säga Frälsningsarméns Östra division.  Det övergripande temat var ”Pappa Gud” och ville visa på vem Gud som far är, och att barnen får förstå att de är älskade och aldrig ensamma.

- Barn idag har väldigt olika bilder av och relationer till pappor. Men vi vill att de oavsett erfarenhet ska få lära sig och uppleva att Gud alltid är god, säger Sara Högdahl, nationell barnkonsulent och barn- och ungdomskonsulent i Östra divisionen.

Barnen fick skriva brev till pappa Gud

Skrev brev till Pappa Gud

I anslutning till bibelstudiet fick barnen fick bland annat skriva ett brev till Pappa Gud.

- Det finaste var att se det vi berättat för barnen fick fäste. Hur de skrev ett par rader, lade brevet i ett kuvert och sedan ner i en stor jutesäck. Och att sedan se dem leende göra stora rörelser i lovsången till deras egen pappa Gud – då blev det häftigt och personligt, fortsätter Sara och låter berörd.

Tacokväll och bowling på stan

Sara Högdahl är väldigt nöjd över fina samlingar och mycket glädje tillsammans med barnen, som kom från skiftande sammanhang. Somliga barn var ganska nya i Frälsningsarméns sammanhang, vilket var särskilt glädjande.

Förutom bibelstudier som leddes av Sara i den roliga karaktären ”Sara Trafikfara” innehöll helgen även bowling, en mysig tacokväll och en fin gudstjänst på söndagen, för både barnen och de vuxna som redan tillhör kåren.

Sara Högdahl som Sara Trafikfara höll bibelstudier.

Familjegudstjänst viktig för alla

Predikan av Jennie Gallardo under söndagens gudstjänst handlade om arvsrätten, att vi kan lita på att vi i Jesus har evigt liv.

- Familjegudstjänsten ska vara relevant för alla, det är viktigt för mig. Barnfokus på gudstjänst ska inte betyda lekstuga, utan alla åldrar ska kunna få ut mycket, menar Sara Högdahl.

Ungdomar ledde musik och sång

Extra roligt tycker hon att helgens lovsångsteam var, som bestod av några ungdomar och unga vuxna från olika kårer, som både spelade och ledde sången. De fick också en viktig roll inför alla deltagare.

- Det är inledningsvis alltid lite mer jobb att delegera ut ansvar till ungdomar men man vinner så mycket på det i längden. På detta sätt tränas de i ansvar, ledarskap och blir samtidigt fina förebilder för de yngre barnen, avslutar Sara Högdahl.

Nästa Jätteroliga Superhelg sker i Nässjö den 19-20 november. 

Text: Carina Tyskbo  
Foto: Frälsningsarmén Ung och Sara Högdahl privat.

Vill du veta mer om Frälsningsarméns verksamhet för barn och unga?