logotype

Vi har öppnat en ny kår i Strängnäs

- Den viktigaste rollen för oss är att vara en plats dit alla är välkomna, där man blir sedd och bekräftad, säger Fatima Lacthyrus, 31 år, och ansvarig för kårens sociala arbete.

Många som kommer är ensamma

Frälsningsarmén har åter öppnat sin kår i Strängnäs efter att den har varit stängd i några år. Hit kommer nu människor som har behov av att komma till en plats som är öppen, kunna träffa folk och prata med andra. Idén är att vara en träffpunkt och att bjuda in till samtal. Många som kommer är ensamma och saknar familj och vänner.

- Vi har faktiskt också fått hit några män som brukade sitta på bänkarna i parken utanför och dricka öl. Nu kommer de hit och fikar istället, säger Fatima Lacthyrus, 31 år, och ansvarig för kårens sociala arbete.

Utveckla och anpassa verksamheten efter besökarnas behov

De närmaste planerna är att utveckla och anpassa verksamheten efter besökarnas behov. Soppluncherna, som är gratis, drar till sig ca 30 personer och "Sånger till kaffe", på tisdagarna är också populära.

- Vi har också kontakt med yngre även om tjejgruppen från i höstas just nu inte träffas regelbundet. Vi har också haft babysång, och en grupp med ensamma mammor i 40-50 årsåldern, även några yngre par. Några, som tidigare gick till andra kyrkor har börjat komma till oss, berättar Fatima.

På stan säger man: "Det har blivit skillnad sedan Frälsningsarmén öppnade igen"

Fatima märker att det blir fler och fler i Strängnäs som ser och hör talas om Frälsningsarmén. Hon hör att man säger att det blivit skillnad sedan Frälsningarmén öppnat igen. Hon nämner återigen det faktum att gubbarna kommer och fikar i stället för att sitta i parken med sina flaskor eller burkar.

Den officiella invigningen av kåren i Strängnäs skedde på pingstdagen och samtidigt blev löjtnant Daniel Viklund installerad som kårledare. Kårlokalen var fullsatt och det var många fick stå.
Västerås musikkår inledde med marsch och efter högtidsgudstjänsten var det tårtbuffé och kaffe.

- Den viktigaste rollen för oss är att vara en plats dit alla är välkomna, där man blir sedd och bekräftad, avslutar Fatima.

Daniel Viklund, Kårledare i Strängnäs