Berättelser om tro

Personer från Strängnäs vittnar om trons kraft till förändring.

Från gatan in till Jesus i Strängnäs

Vårsolen lyser på det gulputsade hörnet Vattugränd/Hospitalsgatan i Strängnäs. ”Välkommen hem” säger fönstertexten på båda sidor om entrén till Frälsningsarmén. Sedan omstarten för åtta år sedan har många ”färgglada” människor hittat hit och snart är lokalerna urvuxna.

”När jag ber försvinner all ångest”

Diagnoser, mobbning, misshandel och spelmissbruk fick Matthias Rundkvist att tappa livslusten. När han kom till Frälsningsarméns kår i Strängnäs fylldes han av en obeskrivlig frid och ångesten han kämpat med länge försvann. Kårgemenskapen har gett honom en trygghet och ett hem och han har upptäckt bönens kraft.

"Jag behöver ingenting, bara jag har Gud"

En tragisk barndom fylld av olika typer av övergrepp har satt djupa spår i Anelma. Men när hon för några år sedan kom till Frälsningsarmén möttes hon av värme och kärlek och då påbörjades en läkeprocess inom henne. Jag möter henne på kåren i Strängnäs där hon berättar om sin livsresa.

”Sträcker man fram handen till Gud så finns han där”

Anna hamnade i drogmissbruk då hon försökte lindra sin psykiska smärta. När hon tillslut kom ur det sökte hon upp Frälsningsarmén i Strängnäs. Där möttes hon av kärlek, gemenskap och en hjälpande hand. Men framför allt gjorde mötet med människorna där att hon fick en tro på Gud.

"Utan Frälsningsarmén hade jag inte levt idag"

Missbruk av alkohol och tabletter präglade Maud Bäcks liv i 50 år. När Frälsningsarméns kår i Strängnäs startades upp på nytt hittade hon dit. Nu är hon frälst, döpt, kårmedlem och nykter. Utan Frälsningsarmén vet hon inte om hon hade levt idag.