Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Kontaktperson

Att prata om nätporr och sex kan vara svårt, för många är det en privat sak. Men det är ok att prata om! Att börja verbalisera hur man mår och vilken situation man befinner sig i kan vara befriande. Därför förmedlar Starta Om kontaktpersoner till dem som ber om det.

Vad är en kontaktperson?

Starta Om vill bidra till att bryta tystnaden kring nätporrskonsumtion. I dagsläget finns det män och kvinnor i alla åldrar, i och utanför kyrkan, som är fundersamma över eller upplever sig fast i sin konsumtion. Många kan behöva ett samtal som handlar om mer än ett dåligt beteende. Man kan behöva tala om varför man hamnat där man är just nu.

Starta Om försöker därför förmedla kontaktpersoner. En kontaktperson kan bli det som konsumenten behöver, oavsett om det handlar om att prata djupt, ha ett bollpan, prata i grupp eller enskilt. Några olika olika sätt att höras kan vara: 

  • Att ses i enskilda möten, en gång eller regelbundet eller en gång.
  • Att höras över telefon.
  • Att träffas i grupp.

Olika personer, män och kvinnor i olika åldrar, har anmält sig för att vara tillgängliga kontaktpersoner. De har alla erfarenhet av att prata i ensklida samtal och har förståelse av att känna sig fast i nätporrkonsumtion. 

Starta Om sammarbetar i kontaktförmedlingen med Celebrate Recovery . Celebrate Recovery är gruppsamtal för personer med beroenden, ovanor och sår, och följer samma struktur som AA med ett 12-stegs program. Programmet baseras på kristen grund men är öppet för alla. För mer information, besök deras hemsida här

Det finns också ett utbyte med anonyma sex- och kärleksberoende, SLAA. besök deras hemsida här för mer information. Det finns även andra onlineresurser och forum som arbetar mot snarlika mål. För mer information, besök verktyglådan.

Starta Om ansvarar för att matcha olika behov med vad som finns tillgängligt. 

Hur gör du?

Om du vill utforska denna möjlighet kan du maila kontakt@startaom.se. Berätta var du bor och vad du önskar att få ut av ett möte så kommer vi på en lösning tillsammans. Personen som administrerar hemsidan har skrivit på tystnadsplikt. Känn dig helt trygg med att din anonymitet kommer att bevaras.