Gudstjänster och Samlingar

I Frälsningsarmén är vem som helst välkommen att delta i gudstjänsterna, vare sig det handlar om en söndagsgudstjänst kl. 11, musikcafé eller fest.

Söndagsgudstjänst kl. 11

Söndagsgudstjänsten är en knytpunkt för alla åldrar och kanske den viktigaste sammankomsten, som ger näring och inriktning åt resten av verksamheten.

Det är enkelt - man sätter sig på en stol, släpper sina krav och bekymmer och börjar nyfiket lyssna till musiken och det som sägs. Ett stort utrymme i gudstjänsten brukar ges åt predikan, som är ett föredrag där talaren försöker tolka Bibeln på ett sätt som svarar mot dagens samhälle och vanliga människors livsfrågor och problem.

Deltagarna inbjuds alltid att delta i sånger och att helt frivilligt ge en liten eller stor gåva av sina pengar, som en hjälp för att driva verksamheten.

Musikcafé och "fester"

Ibland möts man på Frälsningsarmén inte bara av kaffedoft och livlig musik utan också av uppställda långbord fyllda med lotterivinster - chokladaskar, blommor, ljuslyktor och andra fina saker. Då och då erbjuds "vårfest", "höstfest", "julmässa" eller "musikcafé". Då säljs ofta lotter för att få in mer pengar till verksamheten än vid en vanlig söndagsgudstjänst. Vem som helst får skänka vinster till dessa tillfällen.