Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Gudstjänster

Under sommaren i juni och augusti har Frälsningsarmén i Eskilstuna funnits fyra lördagar på det s.k. Domustorget utanför Cityhuset, Det har varit mycket sång dels gemensamt med den stora publiken och även olika solister från Kåren, Sörmlandsteamet och gäster. Daniel Viklund har förutom sång och musik också delat Gudsordet och presenterat sångernas budskap. I sommarsolens värme har många stannat upp en stund för att lyssna men många har också suttit på de fasta bänkarna och lyssnat hela tiden. Foto Ann Wallman

VÄLKOMMEN TILL GUDSTJÄNST
HELGELSEMÖTE 
med Frälsningsarmén i Fristadskyrkan

Nästa är Söndagen den 2 Oktober kl 11.00 
Hålls VARANNAN VECKA / UDDA VECKORNya Medlemmar Välkomnades
Söndagen 12 juni
vid Gudstjänsten av kårledaren Daniel Viklund
Monica Nordqvist blev medlem i Frälsningsarmén och även Max Lindfors som flyttade över från Strängnäs
till Eskilstuna kår. /Foto Ann Wallman/


Vid Gudstjänsten Söndagen 1 Maj avtackades Anette Palmquist

     för den tjänst hon delat i Eskilstuna
på Frälsningsarmén sedan 5 November 2020.
För Anette Palmqvist har det varit andakter,
sång, musik, vittnesbörd och
särskilt omsorg om behövande människor genom
samtal och utdelning av matkassar.

            

 

 

 

 


 
Vid Gudstjänsten söndagen den 6 Mars Välkomsthälsades Eskilstuna Kårs nya medarbetare Anneli Solomon!
Dels av kåransvariga Ann Wallman och sedan hälsningar från Fristadskyrkans församling och Strängnäs kår.
Annelis tjänst i Eskilstuna blir som ansvarig för sociala kontakter. Titeln förr var "Slumsyster" som fanns under lång tid i Eskilstuna.
Anneli fick tillfälle att i sitt vittnesbörd delge hur hennes liv och erfarenheter varit skiftande och dramatiskt. Men hennes önskan att följa Jesus och gå Guds väg har funnits allt sedan tiden i söndagsskolan och vidare genom livet. Förra året mognade övertygelsen att Guds kallelse för henne nu gällde tjänst på Frälsningsarmén i Eskilstuna. Vittnesbördet sammanfattades i en sång som framfördes till gitarr.
Senaste tidens oro i Ukraina blev framträdande i förbönen och
Frälsningsarméns arbete i Ukraina.
Gudstjänstens Kollekt var bestämd att gå till hjälpen för Ukraina.
Daniel Viklund ledde Gudstjänsten och predikade med temat "Välkommen Hem - Livet med Jesus" med utgångspunkt från Livets Väg där Jesus är "Vägen".

Efter gudstjänsten fanns möjlighet till
vidare samtal och gemenskap kring kaffebordet med tårta.   Foto: Thorne Wallman


"FEM FÖRSAMLINGAR UNDER SAMMA TAK" Denna verklighet i Fristadskyrkan manifesterades i GEMENSAM GUDSTJÄNST på FÖRSTA ADVENT
SÖNDAGEN DEN 28 NOVEMBER kl 11.00
I Eskilstuna delar Frälsningsarméns kår lokal med ytterligare fyra församlingar: Fristadskyrkan (EFK), Finska Friförsamlingen, Jesus Hope och Eritreanska, Levande Gudens församling.  Förmiddagsgudstjänsten Första Advent firade alla gemensam gudstjänst där varje kyrka bidrog med sång, musik, vittnesbörd och bibelläsning. Fantastiskt att höra samma budskap om Jesus Kristus på olika språk och med olika uttryckssätt. Efter gudstjänsten var det naturligtvis fikagemenskap där de flesta gärna stannade en lång stund.       Foto nedan: Ann Wallman


Söndagen 14 November spelade HEMBRASS i GUDSTJÄNSTEN.  

 

 


Nedan Bild från Söndagen 22 Augusti Gudstjänst i Fristadskyrkan i Eskilstuna. Sörmlandsteamet medvekade med sång och musik. Anette Palmqvist ledde och Oskar Asp predikade. Foto: Ann Wallman, Kåransvarig

Efter de ändrade corona reglerna hölls Söndagen den 8 Augusti första Gudstjänsten för Frälsningsarmén i Fristadskyrkan i Eskilstuna. Då välkomnades också två nya medlemmar Gun Gustafsson och Astrid Karlsson. De har båda länge deltagit i kårens verksamhet på olika sätt och nu tagit steget att bli medlemmar. Även Monica Falk Eriksson välkomnades tillbaka som frälsningssoldat i Eskilstuna.
Kapten Daniel Viklund ledde Gudstjänsten och predikade.
Foto Ann Wallman, Kåransvarig
 

Eftersom restiktionerna börjar att lätta för Gudstjänster planeras att från och med 8 Augusti 2021 kommer de att starta för Frälsningsarmén i Eskilstuna.
Som tidigare är planerna varannan söndag kl 11.00 i Fristadskyrkan.
Ansvarig är Kapen Daniel Viklund tillsammans med Eskilstuna kåren.

Foto vid soldatinvigningen 8 november 2020
Vid Gudstjänsten Söndagen 8 november 2020 återtogs Yvonne Frykenstad som frälsningssoldat i Eskilstuna. Hon invigdes till soldat redan 1964 men pga olika skäl varit från en period, men har nu hittat hem igen. Hon är varmt välkommen tillbaka till oss. På bilden ses från vänster Sonja Agehall, som välkomnade, Yvonne Frykenstad och kapten Daniel Viklund. Foto Ann Wallman, Kåransvarig

Foto från Gudstjänst Söndag 27 september Kapten Daniel Viklund. Foto Ann Wallman

Söndagen 27 September då hölls första GUDSTJÄNSTEN på Frälsningsarmén i Eskilstuna efter ett långt "Coronauppehåll" sedan i våras.
Kåransvariga Ann Wallman välkomnade främst Kapten Daniel Viklund som från och med nu har deltidstjänst på Eskilstuna kår och även Anette Palmqvist som från 1 nov också kommer att ha viss tjänst i Eskilstuna.
För Eskilstunakåren är det särskilt glädjande, men även Fristadskyrkans pastor Mattias Gustavsson var där och välkomnade.
Sångare och musikanter från kåren i Strängnäs medverkade i Gudstjänsten.
Corona avståndet hölls och det fungerade bra.
Efteråt samlades till kyrkkaffe. Ann Wallman annonserade om kommande möten varannan söndag och varje torsdag from 5/11.
Söndagens Gudstjänst sammanfattades som "Ett härligt möte med mycket hopp för framtiden!".


 

 

Swisha gärna Din gåva
till Kåren i Eskilstuna
123 202 93 61

Publicerat: 2014-03-17Skriv ut