Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Välkommen till Frälsningsarmén

Vår dörr är öppen för alla.

Hälsning

Nu är vi inne i första höstmånaden och jag hoppas att du haft en skön och vilsam sommar! En sommar där du kunnat möta nära och kära som du inte kunnat möta under pandemin. Kanske har du också mött nya vänner!

Bilden på framsidan inspirerade mig att tänka på skördetid. När vi säger skördetid är det lätt att tänka på arbete. Det är sant, att ta hand om skörden är ett arbete. Många gånger kan det vara ett intensivt arbete att bärga hem skörden från åkrar och fruktodlingar. Men när jag ser på bilden tänker jag inte bara på arbete. Jag ser också de gåvor vi får ta emot i skörden. Visst är det gott att bita i ett solmoget äpple eller i ett nybakat bröd! Utan att vi eller någon annan utfört arbetet skulle vi inte fått göra det.

Men skörden hade inte blivit till utan vatten, näring, ljus och värme. Det är inte bara ett arbete att se till att det finns, vi råder inte över allt. Därför kan vi säga att skörden endast delvis är ett resultat av människans arbete. Växterna får också ta emot av det som finns omkring dem, vattnet djupt nere i marken och solens ljus och värme.

Så är det också för oss om vi tänker på vår egen tro och tillväxt. Det behövs en egen insats, men vi behöver också kraften och undervisningen från Gud och ett sammanhang som ger goda förutsättningar. Vi vill i Uppsala kår vara det sammanhang där vi alla växer till och kan ge frukt på ett eller annat sätt. När växterna givit sin frukt vilar de inför nästa säsong. Så är det också med oss, vi behöver vila för att kunna bära frukt. Men det är skillnad mellan säsongerna i naturen och i Guds rike. I naturen kommer skörden och vilan i de flesta fall vid samma tillfälle för alla växter. Men vi behöver inte tänka att vi alla ska vila eller bärga skörden, i vårt eget liv eller i Guds rike, samtidigt. Vi får genom livet både ge och ta emot. Jesus säger ”Kom” både när han kallar lärjungar till människofiskare (Matt 4:19) och när han vill bära våra bördor (Matt 11:28).

Så jag vill hälsa dig varmt välkommen till våra olika gudstjänster och samlingar både på St Persgatan och på Atterbomsgatan oavsett om du behöver vila eller om du har energi att ge.

Guds välsignelse!

Annika Larsson

Kårfanjunkare

 

 


Kontakt:

Vi finns  anträffbara per telefon eller mail
Christer Svensson 073-9209373
Åsa Svensson 073-9204811

uppsala@fralsningsarmen.se

Fortlöpande information kommer först och snabbast via vår Facebooksida

 

Skriv ut