Aktuella grupper

Här kan du läsa mer om vilka grupper vi har just nu.

 

Mötesplatsen – sorggrupp för barn och ungdomar

Alla vet hur det är att sakna någon. Några vet hur det är att sakna någon som aldrig kommer tillbaka. Hos oss får barn och ungdomar 0–16 år, i Jönköpings län, hjälp att bearbeta sorgen efter en förälder eller ett syskon som dött. Dödsfallet kan ha skett nyligen eller en längre tid tillbaka.

Vi vill att barnet deltar i gruppen tillsammans med en vuxen, det kan vara en förälder eller annan viktig person. Det är bra för barnet att få möjlighet att dela tankar och känslor med den trygga personen mellan våra träffar. När vi ses anpassar vi upplägget utifrån ålder och behov. Vi som jobbar på Mötesplatsen ansvarar för att alla trivs och känner sig trygga.

Här hjälps vi åt att sätta ord på sorgen. Genom kreativa övningar och olika teman stöttar vi er i familjen att minnas det som var och att hitta nya vägar framåt. Tillsammans delar vi erfarenheter om hur sorg påverkar familjen och livet. Vi hoppas kunna ge er förutsättningar att bearbeta sorgen i gemenskap med andra som befinner sig i liknande situationer. På Mötesplatsen är alla känslor och tankar tillåtna!

Vi träffas en gång i månaden och tar in nya deltagare under hela året. Träffarna är kostnadsfria. Inför er första träff önskar vi ett samtal med vårdnadshavare.

Datum för höstterminen 2023

7 september kl.16.30-18.00 -

5 oktober kl. 16.30-18.00

9 november kl.16.30-18.00

7 december 16.30-18.00