Ge din gåva - stöd barnfamiljer i utsatthet i Södertälje

Information inför Bibelfemman 2024

Bibelfemman 2024 är tyvärr inställd, så informationen nedan gäller inte.

Nu är det mer än 30 år sedan Frälsningsarmén i Södertälje för första gången erbjöd alla elever i åk 5 i Södertälje att få en bibel och en möjlighet att vara med i en frågetävling som kallas BIBELFEMMAN.

Frälsningsarmén i Södertälje vill gärna komma till din klass och lämna en Bibel (Nya Testamentet) till alla elever. Samtidigt inbjuder vi er att delta i bibelfrågetävlingen som kallas BIBELFEMMAN 2024. Tävlingen hålls på Frälsningsarmén Oxbacksgatan 25 i Södertälje lördagen den 16 mars 2024. Då är hela klassen och deras anhöriga välkomna till Frälsningsarmén för att heja fram sina tävlande elever. Vi bjuder på fika efter varje avslutad tävlingsomgång.

Tiden mellan besöket i klassen och tävlingsdagarna kan ge spännande tillfällen för dina elever att få läsa bibelns berättelser och samtidigt när de förbereder sig för tävlingsdagen jobba tillsammans mot ett gemensamt mål, att förstärka klasskassan.

Vinsterna, som ska gå till klasskassan, är:
1:a pris 3000:-
2:a pris 2000:-
3:e pris 1000:-
4:e–6:e pris 500:-

Vinnare och tredjepristagare i Bibelfemman 2023, från Södertälje friskola, ståendes i sitt klassrum hållandes i vandringspokalen
Södertälje friskola, vinnare och tredjepristagare i Bibelfemman 2023

Läsåret 2023/2024 planerar vi för besök i skolorna under perioden v45 - v46 2023. Om det passar er bättre finns möjlighet för studiebesök på Frälsningsarmén under samma period. Under besöket, som är ca en timme, delar vi ut biblarna och berättar hur tävlingen går till. Att ta emot besök i klassen/komma på studiebesök till Frälsningsarmén innebär inte att man automatiskt anmäler sig till bibelfrågetävlingen. Biblarna vi delar ut vid besöket är era oavsett ni väljer att anmäla er till tävlingen eller inte.

Så här bokar du besök av Frälsningsarmén (2 personer) i klassen/studiebesök på Frälsningsarmén.
Via e-post till: axelflink@telia.com
Via telefon: Axel Flink 076-225 94 78 (lämna gärna meddelande så ringer han upp)
Via vanlig post: Frälsningsarmén Oxbacksgatan 25, 15173 Södertälje (märk kuvertet BIBELFEMMAN)

O.s.a. om klassen vill ha besök senast 6 oktober 2023
Skriv ner antal elever i klassen och vilken dag och tid under perioden v 45–46 (6/11–17/11, 2023) som passar din klass, gärna första- och andrahandsalternativ. Samordna gärna med övriga 5:e klasser på skolan.

Vi tar tacksamt emot besked även om ni inte önskar besök och biblar. Då vet vi att informationen i mailet nått er och hur ni och klassen ställer er till den.

Vid frågor kontakta Frälsningsarmén på angivna adresser och telefonnummer.