Stöd barnfamiljer i utsatthet!

"Jesus är verkligen en superstar"

Det var utsålt när musikalen ”Superstar – En musikal om tidernas hjälte” spelades på Söderkåren i Stockholm lördagen den 1 april. Visionen var att tillsammans med många medverkande visa på att Jesus dog för alla människor.

Som upptakt till påskveckan spelades musikalen ”Superstar – En musikal om tidernas hjälte” två gånger inför en engagerad publik, som också fick delta med sång. Såväl barn, ungdomar som äldre fanns med i projektet.

Tobias Paulsson, sångare och snart färdig sångpedagog och musiklärare, spelade Jesus i det starka dramat som bygger på den kända rockoperan Jesus Christ Superstar. Han är nöjd efter insatsen att skildra Jesu sista dagar, som omkring 50 medverkande på Söderkåren övat på sedan årsskiftet.

”Vem är Jesus för dig?”

– I den här musikalen möter vi Jesus som människa. Han känner känslor och kan bli både rädd, ledsen och arg. Att se på Jesus utifrån det perspektivet var spännande, och att uttrycka honom som fullt mänsklig, inte bara gudomlig , säger Tobias Paulsson.

Under repetitionerna med ensemblen har varje deltagare fått arbeta med frågan: ”Vem är Jesus för dig?” och utifrån det bearbetat sina egna textdelar.

Även icke aktiva på kåren deltog

Markus Rylander och Jakob Hultén, initiativtagare respektive regissör, är väldigt glada över den gemenskap arbetet med musikalen inneburit för alla. Runt 10–15 av deltagarna har inte varit aktiva på Söderkåren tidigare.

– Men alla har känt sig välkomnade och tycker att Frälsningsarmén har en så fin och varm miljö,  intygar Markus Rylander, med blanka ögon och blomsterkvast i famnen efter att ha tackats av kårledare Carolina Nilsson.

– Ja och de har fått testa sådant de kanske inte gjort förut. Det här är ett jättebra sätt att lära sig nya saker och att växa, säger Jakob Hultén.

Få alla att känna sig delaktiga

Johan Johnsson dirigerade musikalen där många musiker, sångare och ett kompband fanns framför honom under den dryga timmen. Han tycker projektet varit väldigt spännande och intressant.

– Jag har fått arbeta med så många olika människor för att nå ett gemensamt mål. Mitt arbete har varit att hitta en medelväg så att alla sångare och instrumentalister ska kunna vara delaktiga, säger han.

Visa på att Jesus dog för oss

Till vardags arbetar Johan som vårdbiträde men är aktiv i Söderkårens musikkår. En viktig utmaning i musikalen har varit att hitta en gemensam bild för vad projektet vill säga. Där har regissören Jakob betytt mycket, tycker Johan Johnsson.

– Visionen var att Jesus dog och uppstod för vår skull och det är något fantastiskt – han är verkligen en superstar.

Text och foto: Carina Tyskbo