Nyheter och reportage

Läs nyheter och berättelser från Nylösegården på dessa sidor.

Till vänster: En bakgrundsbild på Nylösegården. Till höger: En mindre porträttbild på en man, Markus, som tittar in i kameran och ler.

"Nylösegården blev min språngbräda till ett helt nytt liv"

En dödsdom från läkaren gjorde att Markus bestämde sig för att ta tag i sitt drogmissbruk. Efter en rad misslyckade försök fick han till sist hjälp att bli drogfri på Nylösegården. Nu hjälper han andra som har fastnat i alkohol-och drogmissbruk. -Jag vet hur viktigt det är att få komma till en trygg, säker och drogfri miljö. Nylösegården blev min språngbräda till ett helt nytt liv, säger han.

Full beläggning på vårt drogfria stödboende i Göteborg

Fullbelagt och kö till drogfria Nylösegården och uppåtgående trend även för akutboendet Lilla Bommen. Frälsningsarmén i Göteborg är glada över utvecklingen som gör att fler kan få hjälp ur missbruk. Allt i smidig samverkan med kommunens efterfrågan på platser.

Ingela Sagman som är verksamhetschef på Frälsningsarméns akutboende Lilla Bommen och Nylösegården. Hon ler mot kameran.

Vårdkedjan i Göteborg skapar goda möjligheter till ett drogfritt liv

Att länka samman alla vårdinsatser är det mest effektiva för att behandla och upprätta individer i utsatthet. Det menar Ingela Sagman, verksamhetschef på Frälsningsarméns akutboende Lilla Bommen och Nylösegården. ”Vi vill rädda människor och bygga en vårdkedja!” säger hon och är stolt över den nyrenoverade motivationsavdelningen.

Tommy som är boende på Nylösgården. Han är iklädd en svart tröja med ett halsband med ett kors runt halsen och tittar in i kameran och ler. I bakgrunden syns en hylla med en tavla på.

Ett steg i taget från livet i missbruk

Tommy är en av alla dem som får hjälp på Frälsningsarméns drogfria stödboende Nylösegården i Göteborg. Efter 15 år i amfetaminmissbruk har hoppet återvänt om att saker faktiskt kan ordna sig. Han får behandling, söker jobb och går till en kyrka. Och nu träffar han sin mamma och pappa igen.