logotypeMalmö
Ge din gåva – stöd barnfamiljer i utsatthet i Malmö!

Fler aktiviteter

Veckans aktiviteter på kåren i Malmö.

Framåt till livet

Framåt till livet - en kurs samt stöd- och samtalsgrupp. Sedan 2012 har jag arbetat med arbetsträning på kåren. Jag har även arbetat med kursen Framåt
till livet för långtidssjukskrivna och långtidsarbetslösa.
Denna kurs kommer att få liv igen under 2024!
Syftet med programmet är att deltagarna ska få mötas och bli bemötta som de är, där de är i livet. Därifrån tar vi oss framåt. Framåt betyder en ökad hälsa: fysiskt, mentalt, socialt. Framåt betyder också en väg till arbete eller sysselsättning, till att stå på egna ben. Inte ensam, men på egna ben.
Framåt betyder att skapa sig en tillvaro i balans. Inifrån och ut.

Framåt betyder att lära i, från, av, genom, hela livet, hela tillvaron. Framåt betyder att arbeta med sig själv holistiskt. För vi är hela
människor och vi kan vara hela människor. Med
rätt tajming, verktyg, vilja och tro.
Jag hoppas att få till de himmelsk perspektiven lagom till Mars månad. Så vi kan starta då. Vi möter många människor i vårt sociala arbete
som har detta behov. Att bara ta emot en matkasse hjälper bara för stunden. Att ge verktyg för att komma framåt i livet är den rätta hjälpen.
Vill ni veta mer så kontakta Carmencita Bou Ezz.

Salig söndagsröra

Vad är det? Jo, kårens familjer som firar gudstjänst, anpassad till familj, med pyssel dans och sång, lagar mat, och tillsammans gestaltar vi Jesus på
olika sätt. Välkommen! Ta med dina barn och
barnbarn. Annica nordlöf och Saleem salom
ansvarar. Hyregatan 3 b

18 februari, 17 mars, 21 april, kl 11.00

Mobbsäker

Antimobbningsprogram för barn från 8 år och uppåt med föräldrar. Träning i att vara snäll och att lära sig hantera mobbning, med träning i självförsvarstekniken ju-jutsu.

Tisdagar 18, Hyregatan 3B.

Startar tisdagen 6 februari

Teologi och Pizza 

29 februari, 28 mars och 25 april

Vi träffas för att samtala om teologi och äta middag. Du behöver inte identifiera dig som någon ”Teolog” för att känna att detta är för dig.

Du måste bara vara öppen för att lyssna.
Och gilla pizza.

Vi startar med att äta tillsammans kl 18. Vill du att jag ska beställa pizza i förväg, så anmäl till Mackan Andersson, mackan.andersson@fralsningsarmen.se, vilken pizza (från Pizza Veniz) du vill ha, före kl 16, torsdag.

Hyregatan 3B vissa torsdagar 18–19:30.

Gemenskap 

Torsdagar kl 13–17

Soldater, medlemmar och nära vänner – tillsammans hjälper vi till att dela ut matkassar till behövande i Malmö. Vi ägnar oss åt praktiska ting, men också åt fika, samtal och bön. Det är minst lika viktigt. Välkomna!

Punktskriftskurs

Torsdagar kl 17 från och med 8 februari.

Kontakt: Mackan Andersson