Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Välkommen till oss!

Frälsningsarmén Lidköping, en plats dit alla är välkomna!

Gudsjänster framöver

18/10    Frälsningsarmén, musikåren ansvarar
25/10    Frälsningsarmén
31/10 (lörd.)    Frälsningsarmén Allhelgonagudstjänst

 

BÖN

Nu när vi inte kan uppehålla vår verksamhet som vi brukar så finns det ändå något vi kan göra tillsammans även om vi inte kan mötas på kåren. Vi kan be! Det är en fantastisk möjlighet till andlig gemenskap i kristider.

I Tess 5:16 -18 står det: ”Var alltid glada, be utan uppehåll och tacka Gud i allt. Detta är Guds vilja med er i Kristus Jesus”.

För att känna att vi gör detta tillsammans har vi avsatt en tid – tisdagar kl.18.00-18.30. Då kan vi be var och en på sitt håll men ändå gemensamt.

  • Vi tackar Gud för att Han finns vid vår sida och att vi får lägga all vår oro, ängslan och trötthet i Hans händer. Han går med oss och håller om oss när livet känns svårt.
  • Vi ber för alla som lider av sjukdom och för anhöriga till de sjuka. Vi ber att Gud ska vara nära, ge tröst, läkedom och frid i smärta och lidande.
  • Vi ber för all sjukvårdspersonal som sliter hårt och övriga som arbetar med viktiga samhällsfunktioner som måste fungera. Vi ber att Gud ska ge kraft och tålamod och att Han ska låta hoppet lysa så att arbetet känns meningsfullt.
  • Vi ber för beslutsfattare och myndigheter som ska leda oss genom krisen. Vi ber att Gud ska ge visdom, kraft och mod att fatta kloka beslut och styrka att bära det tunga ansvaret.
  • Vi ber också för alla ensamma som inte längre kan få besök av nära och kära. Må Gud vara där med tröst och tålamod, så att de kan hålla ut den tid som krävs.
  • Vi ber också för varandra i kåren och vi tänker särskilt på de som står på vår bönelista för varje vecka. Vi ber att Gud ska hålla sin hand över var och en, att Han ska ge trygghet i dessa dagar och att vi ska få känna att vi är en familj som hör ihop och bryr oss om varandra.
  • Vi ber för våra kårledare, övriga ledare och anställda i kåren. Vi ber för Fyndet och alla som jobbar där. Vi ber att Gud ska vara med och ge vägledning och lugn i den här ovanliga och svåra situationen.

Amen

Låt oss även be tillsammans med hela Sveriges kristenhet. Här är en länk till ett böneupprop från Sveriges kristna råd:
https://www.skr.org/sveriges-kristna-rad-utlyser-bon-for-sveriges-ledning-och-folk/

Skriv ut