Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

91-100

Här kan du lyssna på avsnitt 91-100 av Kylskåpsradion!

#100 100 HUNDRATUSENHUNDRA (tusen) AVSNITT!

Kylskåpsradion firar hundra avsnitt på bästa sätt! Det blir gurkaglasstårtor, två nya sånger, tillbakablickar, massor av skämt och nya inslag i podden. Dessutom vaknar Åsskar extra tidigt för att överraska Gabriel, men allt går inte riktigt som han tänkt sig... 

Gå in på hemsidan för att testa våra nya spel och svara på frågor! 

TACK TILL ALLA SOM VARIT MED OSS UNDER VÅRA FÖRSTA HUNDRA AVSNITT! 


#100 099 Om anonyma frågor, grupptryck och konstiga telefonsamtal

Dagens avsnitt börjar med att Gabriel får ett väldigt konstigt telefonsamtal, från en dator? Det fortsätter sedan med en ny, tokig sång som Åsskar skrivit, som kanske har lite med samtalet att göra... 

Sedan svarar Åsskar och Gabriel på flera anonyma inlägg med väldigt kluriga frågor om kompisbråk, ensamhet, kärlek, ätstörningar och grupptryck. Vad kan man egentligen göra för att allt ska bli bättre? 

Dagens ord: grupptryck


#100 098 Om Ignaz Semmelweis och att våga ha fel

I dagens avsnitt reser Gabriel och Åsskar tillbaka till år 1846 och berättar om läkaren Ignaz Semmelweis och hans otroligt viktiga upptäckt! Gabriel pratar om vad vi kan lära oss av Ignaz och att det är svårt att erkänna att man haft fel. Veckans reflektion får dessutom Åsskar att SMAKA PÅ CHOKLADGLASS! 

Dagens ord: spädbarnsdödlighet, obduktion, förlossning


#100 097.5 Superstilla veckan

Gabriel har tappat bort sin fisk och Påsk-ar hittar på namnet superstilla veckan, men vad betyder det? Och vad är de båda tacksamma över? 

På grund av sjukdom är större delen av dagens program samma som påskprogrammet 2019, men med en ny inledning! 

GLAD PÅSK!

Dagens ord: nåd, fasta


#100 097 Hur mås det?

I dagens avsnitt påstår Åsskar att Gabriel är både mås och fisk?! Men det är ju i alla fall bättre än en amöba! Jaja, lyssna så förstår du mer. 

Gabriel pratar vidare om karantän, positiva tankar och att acceptera situationen, dessutom förklarar dom tillsammans massor med dagens ord! Och så flera skämt och en utmaning också.

Dagens ord: offentlig plats, misstolka, missförstånd, synonymer, återfall, tjänstepension, ekonomisk


#100 096.5 Tillbakablick på grund av coronavirus

Gabriel är fortfarande sjuk och kan inte spela in ett nytt avsnitt som vanligt, men är det torsdag så är det och han och Åsskar har satt ihop en samling favoriter från tidigare avsnitt! Därför är dagens nummer inte 100 097 utan ett mellanting: 100 096.5! 


#100 096 SÅNGAVSNITT

Gabriel är sjuk, kan det vara coronavirus?!? Han förklarar skillnader mellan hostningar och nysningar och berättar varför det är viktigt att ta situationen på allvar, även om det bara verkar vara en förkylning. "Att vara hemma är ett sätt att bry sig om sina medmänniskor" 

Sedan har Gabriel och Åsskar ett SÅNGAVSNITT med alla sånger som varit med i podden under det senaste året! Du får höra sånger som Skämtjämt, Jag drömmer om en egen röst, En gurka lyser så grön, Luciaparodier, sånger om länderna i Europakalendern och många fler. 

Dagens ord: prosit


#100 095 HUNDRA INLÄGG TILL!

Vi är framme vid avsnitt #100 095 vilket betyder nytt FRÅGEAVSNITT!! Gabriel och Åsskar siktar in sig på att slå sitt eget "världsrekord" och läser upp 100 inlägg i ett avsnitt. Dom pratar om coronaviruset, låtsasväder, att vara mobbad för sitt namn, om Gabriel sjunger falskt och massa annat. Dessutom läser dom upp flera skämt och spelar upp flera sånger baklänges! 

Vill du också skriva inlägg? Det kan du göra i frågelådan på vår hemsida: www.fralsningsarmen.se/kylskapsradion/fragelada/


#100 094 Det stora RYMDAVSNITTET

Äntligen är det här: ett extra långt avsnitt helt om RYMDEN! Hur stort är universum? Hur många stjärnor finns det? Vad är vakuum? Hur funkar en rymddräkt? Vad är en galax? Hur långt är det till stjärnorna? Vad är en supernova? Hur kallt är det i rymden? Vad heter planeterna? Tror Gabriel det finns liv på andra planeter? 

Det är några frågor vi försöker svara på i dagens rymdspecial! Dessutom läser Gabriel och Åsskar upp flera oändligt roliga rymdskämt och Åsskar köper en radiostyrd bil som gör att han kan åka snabbare än ljuset?! 

Dagens ord: vakuum, gravitation, tryck, atmosfär, galax, supernova, oändlig, ljusår, Big Bang, himlakropp, omloppsbana och massa andra


#100 093 Om Australien

Gabriel och Åsskar är inne på sjätte dagen i karantän, men bestämmer sig snart för att inte prata om coronaviruset i dagens avsnitt utan fokusera på något annat, nämligen ett nytt land! Liksom i Europakalendern går dom igenom 10 snabba (som idag blev 12 långsamma) om landet, dessutom får du höra massa känguruskämt och komiska namn på öar som tillhör Australien. 


#100 092 Gabriel och Åsskar i karantän

Gabriel har fått en snap från spanska regeringen! Eller nej så var det visst inte. Men i alla fall har dom satt hela Spanien i karantän, landet är stängt och alla måste vara hemma. Hur går det egentligen för Gabriel och Åsskar när dom är instängda i lägenheten och hur många dagars inkubationstid har coronaviruset? 

Detta och mycket annat pratar dom om i dagens avsnitt, som dessutom innehåller några särskilda Åsskar-vitsar!

Dagens ord: karantän, inkubationstid


#100 091 Om COVID-19 och superduperotroligtjätteväldigtsjuktgaletmånga människor

Idag har Åsskar startat ett eget medicinlabb och försöker skapa en gurkaglass som ska rädda oss från alla pandor. Fast vad menar han med pandor egentligen?! Lyssna så får du veta?

Gabriel pratar om coronaviruset covid-19, berättar om pandemier och vulkanutbrott samt pratar om att det är viktigt att ta problem på allvar, men att det inte innebär att vi behöver vara extra rädda. 

Dagens ord: pandemi och epidemi