Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

81-90

Här kan du lyssna på avsnitt 81-90 av Kylskåpsradion!

#100 090 HUNDRA INLÄGG I ETT AVSNITT IGEN!!

Det är dags för ett nytt frågeavsnitt och än en gång HUNDRA frågor och hälsningar i samma avsnitt. Det är frågor om hur det går till bakom kulisserna vid poddinspelningen, om Gabriel och Åsskars värsta upplevelser, självklart massor om gurkaglass och viktigast av allt: kissar Gabriel i duschen?!

Lyssna på avsnittet så får du lära känna Gabriel och Åsskar ännu bättre. Kanske att just din hälsning är med?!


#100 089 Vad betyder överviktig och kalorier?

Dagens avsnitt börjar med att Åsskar är så trött att det inte ens går att höra vad han säger. Men tillslut sjunger han en nyskriven sång som får honom att vakna till, och då tycker han istället att Gabriel inte är tillräckligt taggad!

Gabriel förklarar orden överviktig och kalorier och pratar om att det inte finns något som kallas "normalvikt" för vi alla människor är olika och ser olika ut. Tillsammans med Åsskar svarar dom sen på massa frågor från lyssnarna!

Dagens ord: överviktig, kalorier


#100 088 Om jordens hastighet och hur vi ser på oss själva

Mycket spännande avslöjas i detta avsnitt: hur många tår Åsskar har, vilken planet han tänkt flytta till, hur snabbt jorden färdas och varför det finns en skottdag. Utöver denna spännande fakta läser Gabriel upp massor av inlägg ur frågelådan och pratar om mobbning, oro och att det är viktigt hur vi ser på oss själva och pratar om oss själva. 

Dagens ord: skottår


#100 087 Va sa Vasa?

Va sa? Vasa? Vem är det? Och varför har han fått ett skidlopp uppkallat efter sig? 

I dagens avsnitt berättar Åsskar att han tränar inför Vasaloppet(!!!!!) och Gabriel berättar om Gustav Vasa. Dessutom förklarar Gabriel vad propaganda är och två frågor som är bra att tänka på när vi läser saker på internet: 

  • Vem är det som säger det?
  • Varför säger den det? 

Dagens ord: propaganda


#100 086 Om namn och 10 tips när man är deppig

Vad betyder Åsskar? Och vad betyder Gabriel?! Och hur hänger namnen egentligen ihop? Och föddes Gabriel som människa eller djur? 

Efter denna smått skämtsamma inledning läser Gabriel upp en del tunga inlägg ur frågelådan och berättar om sju tips som är bra att tänka på när man är deppig och ledsen. Men självklart lägger Åsskar till tre tips för att göra listan komplett. 

Dagens ord: Oskar, Gabriel


#100 085 HUNDRA INLÄGG I ETT AVSNITT!!

Hur lång tid tar det att läsa upp och svara på HUNDRA inlägg ur frågelådan? Det tar Gabriel och Åsskar reda på i det ULTIMATA FRÅGEAVSNITTET! Dessutom  berättar Gabriel lite om sin sjukdomshistoria, förklarar vad dyslexi är för något och Åsskar försöker visa upp tre teckningar. 

Dagens ord: dyslexi


#100 084 Om sportlov och Sankt Valentin

Tycker Åsskar om snö? Vad är ett kokslov? Vem var Sankt Valentin? Kan Åsskar åka skidor? Vad betyder ransonera? Vad är en martyr? Hur många nollor har en googol? Hur går det när Åsskar ska prata engelska?

Allt detta får ni veta i dagens avsnitt!! 

Dagens ord: ransonera, helgon, martyr, googol


#100 083 SKÄMTAVSNITT!!

Äntligen, ÄNTLIGEN, ÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIIIIIIGEEEEEEEEN kommer ett helt avsnitt med bara skämt!!! Det blir 5 minuter skämt, gåtor, påhittade skämt av lyssnarna och en egen SKÄMTSÅNG som Åsskar skrivit. Ojojojojojojoj, det här får ni inte missa!

Dessutom firar Kylskåpsradion idag två milstolpar med TUSEN upplästa inlägg och HUUUUUNDRATUSEN nedladdningar av podden! Vilken dag!

Dagens ord: milstolpe


#100 082 Om coronavirus

Dagens avsnitt börjar med att Åsskar är borta och Gabriel hittar honom tillslut gömd under sängen, täckt med skyddskläder och med ett lakan över huvudet. Vad är det han är rädd för egentligen? Tillslut vågar Åsskar komma fram och då berättar Gabriel om corona-viruset, dom läser massa skämt samt inlägg från alla som lyckats med förra veckans utmaning! 

Veckans reflektion handlar om att "kunskap är botemedel mot oro" och Åsskar ger en ny utmaning som handlar om att vi ska vara roliga, inte oroliga. 

Dagens ord: coronavirus


#100 081 Om etik och Gabriels catchphrase

Avsnittet börjar med att Åsskar försöker komma på en catchphrase åt Gabriel, men det spårar som vanligt ur... Gabriel berättar om en skada som han fick i veckan och Åsskar ger lyssnarna "DAGENS UTMANING" innan dagens ord inleds och Gabriel förklarar begreppet etik. Åsskar tycker det är så djupt att det känns som att ta en ubåt ner till botten av marianergraven, men tillslut lyckas han ändå förstå det mesta!

Men vilken mesig fotbollspelare tycker Åsskar synd om egentligen? Lyssna så får du veta! 

Dagens ord: etik, polariserat